Drie predikanten – ds. G.J. Baan (Rotterdam – Zuidwijk), ds. G. Herwig (Nunspeet) en ds. C.J. Droger ( Vlaardingen) geven op zaterdagavond 10 juli een zg. domineesconcert in de Bovenkerk van Kampen. 

Deze drie predikanten uit verschillende kerkgenootschappen zijn bereid om een muzikale ontmoeting op de zaterdagavond muzikaal te vullen. Zowel het hoofd- als het koororgel zal bespeeld worden door deze drie predikanten. 

Ds. Baan opent het concert op het Hinsz-orgel. Hij zal dan Choralvorspiel ‘Erbarm dich mein, o Herre Gott (BWV 721) van Johann Sebastian Bach voor u spelen. Op het koororgel krijgt u Praeludium en Fuge C-dur BWV 545 te horen. 

Ds. Herwig  speelt o.a. twee delen uit Sonate 2 van Felix Mendelssohn Bartholdy. Hij zal improviseren over Psalm 12: 6 “Des HEEREN Woord is rein….”

Ds. Droger zal het domineesconcert afsluiten. Op het koororgel speelt hij muziek van Heinrich Scheidemann. Droger eindigt het concert op het hoofdorgel. Hij speelt  een improvisatie over Psalm 42.

De entreeprijzen bedraagt € 12,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht). Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via https://www.klassiekemuziek.nl/e/14956/orgelserie-kampen-domineesconcert-kampen. De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. 

Allen hartelijk welkom! 

In de zaterdagavondserie bestaat verder uit | Martin Mans en Noortje van Middelkoop, kinderconcert (17 juli, 17.00 uur) | Martin Mans (17 juli) | In Duet, Lennert Knops & Arie van der Vlist (24 juli) | Arjan Breukhoven & Anna Majchrzak, vaste soliste bij André Rieu (31 juli) | Leo Ravensbergen (7 augustus) | Roderick van Arnhem (14 augustus) | 6 jonge organisten -3e editie- (21 augustus) | Harm Hoeve, Johan Bredewout, Arjan & Edith Post (28 augustus) 

Info: www.orgelseriekampen.nl

Kaarten: https://www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen