Het isoleren van de spouwmuren in je huis is verstandig. Je kunt daardoor het warmteverlies sterk beperken en dus concreet iets doen aan de hoge energierekening. Want die maandelijkse nota is door veel gezinnen amper nog op te hoesten. Toegegeven, het laten isoleren van de spouwmuur kost geld. Die investering verdien je echter terug door de structurele verlaging van de energierekening. 

Zo kun je stoken tot je een ons weegt, warm wordt het nooit

Veel van de gestookte warmte in onze huizen verdwijnt zo weer via de muren je huis uit. Je kunt stoken tot je een ons weegt, warm wordt het dan nooit. En warm zou het volgens de energierekening wel in je huis moeten zijn. Door de spouwmuur te isoleren, blijft de warmte gewoon langer in je woning. Het voelt dan ook warmer in je woning en de energierekening gaat zo naar beneden. En dat structureel. 

Voldoende redenen om ook voor spouwmuurisolatie te kiezen

De comfortabele warmte en de lagere energierekening zijn al prettig, prettig is het ook dat je door isolatie schimmel en vocht nadrukkelijk buiten de deur houdt. Reden genoeg dus om actie te ondernemen. Het is dan alleen nog een kwestie van de beste isolatiematerialen kiezen. Zeker is dat als je een smalle spouwmuur hebt, je het best kunt kiezen voor EPS parels. EPS parels kunnen zelfs de smalste spouwmuren prima isoleren, iets wat bijvoorbeeld glaswol niet kan. Glaswol kun je alleen gebruiken als sprake is van een bredere spouwmuur. De isolatiewaarden van EPS parels kun je vergelijken met die van Knauf Supafil.

Enverifoam is ook al een sterk product om de spouwmuur te isoleren

Enverifoam is een ander product dat prima is om de spouwmuren mee te isoleren. Ook dit materiaal heeft een aantal aantrekkelijke eigenschappen. Zo isoleer je steeds naadloos met dit product, is sprake van een luchtdicht materiaal en is Enverifoam dampopen en waterafstotend. Het is daarnaast brandveilig en het krimpt niet bij gebruik. 

Knauf Supafil geldt als het meest populaire isolatiemateriaal voor de spouwmuur

Met Knauf Supafil is het meest populaire isolatiemateriaal genoemd. Zeker ook door de aantrekkelijke prijs wordt het veel gebruikt. De isolatiewaarden die Knauf Supafil kan overleggen zijn prima, terwijl het ook sterke geluidsisolerende kwaliteiten heeft. Het materiaal valt onder brandklasse A1 en is waterafstotend.

Je merkt meteen nadat de muren geïsoleerd zijn al effect

Aan de materialen zal het niet liggen in elk geval. Meteen nadat je de spouwmuren hebt geïsoleerd, merk je al effect. Het is en blijft warmer in je huis en de eerstvolgende energierekening ziet er heel wat beter uit. Om echt structureel iets aan de inderdaad erg hoge energierekening te doen is het verstandig te zorgen voor goede isolatie. Dat kost je inderdaad geld, maar dat verdien je snel terug door de lagere energierekening. Op de langere termijn bespaar je dus erg veel geld door te kiezen voor spouwmuurisolatie. Alleen dat zou al voldoende reden moeten zijn om vandaag nog actie te ondernemen.