Volgend weekend is het weer dierenpret in de Sporthal te Staphorst. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november organiseert de plaatselijke vereniging SKV haar jaarlijkse show.

Vrijdagavond om 19.00 uur worden de deuren van de sporthal geopend. De opening zal worden verricht door burgemeester Jan ten Kate. Een ieder is daarbij van harte welkom. De toegang is gratis.
Vorig jaar werd een record aantal dieren aangetikt. Met ruim 300 konijnen, cavia’s, sierduiven is er dit jaar weer een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van SKV. En dan te bedenken, dat de kippen nog thuis moeten blijven vanwege de vogelgriep. De kleindierliefhebberij leeft dus in Staphorst. En dat is fantastisch mooi.

Een bezoek aan het dierenfestijn in de sporthal is beslist de moeite waard. Een mooi pallet aan dieren is er te bewonderen. Vele kleuren, maten en dus rassen laten zich zien. De inzenders komen voornamelijk uit Staphorst, maar ook een aantal fokkers uit omliggende plaatsen doen mee. De fokkers staan u graag te woord. Voor vragen en ideeën kunt u bij hen terecht. Hoe mooi zou het zijn dat de kinderen, maar ook ouders en opa’s en oma’s enthousiast raken van het houden van een konijn, cavia, duif of kip. Lief hebben, liefde voor dieren. Bij het houden en verzorgen van een kleindier ontstaat een waardevolle band. Het geeft rust, ontspanning en schept ook verantwoordelijkheid.

Jong en oud zijn van harte welkom in de sporthal aan de Hoogeweg. U zult zich niet vervelen, want er is veel vertier en veel te zien. En natuurlijk is er ook weer de bekende tombola met een zeer goed gevulde prijzenpot.

Kunnen wij u welkom heten? Wij begroeten u graag! Graag tot ziens op vrijdagavond vanaf 19.00 uur of zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.