Vanmorgen voor dag en dauw en vooral na de storm van de avond ervoor stond de eerste leerling al te trappelen voor zijn eerste examen in ‘d Overtoom te Genemuiden.  Johannes van Dijk, leerling van Maurice van Dijk,  was de eerste en kon zo zijn dag feestelijk inluiden, want zijn opa en oma hebben feest, want die zijn 40 jaar geleden getrouwd. Hij slaagde helemaal goed. De week ervoor zat hij nog even in over de 7 toonladders die moest kunnen. 

Alle faciliteiten heeft deze locatie altijd goed voor elkaar. De Overijsselse Muziek Bond kwam graag terug, wat onderdeel uit maakt van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. De rijksgecommitteerde was de docent zijn oud-leraar: Leo Torn. ‘Altijd heeft Dhr. Torn  oog voor wat een leerling echt verder helpt’ aldus Van Dijk.

De geslaagden zijn voor het Hafabra- A– diploma: Niels Beens, Matthias Slingerland, Albert Westhoff, David van Marle, Joelle Slager, Johannes van Dijk, Rick Groot-Wassink, Klaasje den Ouden (hoogste van de dag met 54,5 punt en met lof geslaagd)en Gert-Jan van den Knijff.

De geslaagden zijn voor het Hafabra- B– diploma: Harmen Mulder, Auke van der Horst, Emma Talen, Carlein Ringelberg, Mienke Siebert, Rosalie Riezebos, Cristian ’t Lam, Laurence Kroon en Rien Visscher. 

Nb. De leerlingen die een week eerder slaagden in Westenholte staan er hierboven  ook bij. 

Meer info vindt u op www.mauricevandijk.com