Zaterdag 5 juni werden voor het eerst dit seizoen wedstrijden verreden in het International Dutch Championship. Na een lange voorbereidingsfase mocht Nieman eindelijk laten zien wat hij in huis heeft. De Staphorster wist zijn Yamaha R1M na een spannend duel als derde over de finishlijn te sturen. Het Winteb TKRP Elcee Racing team kijkt terug op een geslaagde seizoensopener op het TT Circuit Assen. 

De wedstrijddag bestond uit twee kwalificaties en één wedstrijd. Hoewel het de hele week zonnig was, kwam er op zaterdagochtend een regenbui over het circuit. Na enige vertraging konden de kwalificaties van de Dutch Superbike onder droge omstandigheden verreden worden. Nieman kende naar eigen zeggen geen perfecte kwalificatieronde. Zijn tijd was goed voor een vierde startplek.

Om 16.50 uur was het tijd voor eerste race van het seizoen. Nieman kende een matige start en kwam als zesde door de eerste bocht. Na 4 ronden wist Frank Nick Vlaar in te halen en begon het duel met Danny van der Sluis over de derde positie. De inhaalacties van beide coureurs kostte veel tijd, waardoor de nummer 2 wist te ontsnappen. Frank wist uiteindelijk het duel met Van der Sluis te winnen door een sterke laatste ronde en pakte hiermee de laatste trede van het podium.

Het Winteb TKRP Elcee Racing team is tevreden met het resultaat en kijkt uit naar de tweede ronde van het International Dutch Championship. In het weekend van 18 t/m 20 juni reist het team af naar het Duitse Oschersleben voor twee races. 

Frank: “De baantemperatuur tijdens de race lag ten opzichte van de trainingsdagen aanzienlijk lager. Ik denk dat hierdoor de motor setup niet meer perfect werkte. Ik heb hard gevochten en ben tevreden om het seizoen zo te openen. Het is belangrijk om constant te zijn over een geheel seizoen. Dit zijn belangrijke punten voor het kampioenschap.” 

Ook dit seizoen willen we onze sponsoren weer hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze sport. We hopen onze sponsoren en supporters snel weer te kunnen verwelkomen op het circuit. 

v.l.n.r.: Vasco van der Valk, Ricardo Brink, Frank Nieman
Foto’s: JTS Fotografie / Jan Timmerman