Onder het motto #zorgvoorelkaar hield de ChristenUnie zaterdag een landelijke actie. Zelf een taart bakken en deze overhandigen aan een inwoner, instelling of een winkelier om zo aandacht aan elkaar te schenken.

Ook de raadsleden van ChristenUnie Staphorst hebben hun bakschort aangetrokken en in de afgelopen dagen taarten gebakken. Om mensen in onze samenleving te bedanken voor het werk van ze verricht hebben. Of hen juist een hart onder de riem te steken. 

De zelfgebakken taarten zijn vanmorgen door Luuk Hoeve, Alberto Schra en Jan Carlo Bos rondgebracht. In een ronde door het dorp werden Ada Korterink en Marlies Vedder van Stichting Welzijn Staphorst, Ina Knol Switch/ondernemersvereniging Staphorst-Rouveen, Yteke Rijlaarsdam van jongerenwerk SAAM, medewerkers van de Ambulancepost IJsselland in Rouveen en Erika Keizer van Restaurant Stien/Horeca Staphorst getrakteerd op een heerlijke perentaart.

Fractievoorzitter Jan Carlo Bos: ‘Het hoeft altijd niet groots te zijn, het kan ook met een klein gebaar. Zorg is in deze tijd vaak zorg heel dichtbij. De ander zien, aandacht geven en zorgen delen. Daar gaat het om. Zorg voor elkaar!’