Het is nog steeds veel in het nieuws, de voedselbanken hebben het zwaar. De diaconie van GKSR de Bron organiseert daarom weer een boodschappen-inzamelingsactie t.b.v. de voedselbank.  Op zaterdag 6 maart kunt u tussen 11.00 uur en 12.00 uur bij de kerken in Staphorst (Churchilllaan 2) en in Rouveen (Korte Kerkweg 2) uw boodschappen komen brengen. Bij de kerken zullen oud diakenen Ria Bruins en Jannie Poolman aanwezig zijn om de boodschappen in ontvangst te nemen. Er is behoefte aan ‘droge’ producten zoals macaroni, spaghetti, rijst, mie, mixen voor nasi, spaghetti, macaroni etc. Verder is er behoefte aan blikken groente, blikken fruit en blikken vlees. Liever geen glazen verpakkingen. Ook verzorgingsmiddelen zoals zeep, shampoo, deodorant, damesverband e.d. en wasmiddelen zijn van harte welkom. We vragen u als u de producten komt brengen wel om de maatregelen van het RIVM in acht te nemen, dus kom indien mogelijk alleen en houdt 1,5 meter afstand. 

Tegelijkertijd is er bij beide kerken op 6 maart tussen 11.00 en 12.00 uur de mogelijkheid om kaarten voor de paasgroetenactie 2021 te tekenen. De paasgroetenactie is een actie van de Protestantse kerk en Kerk in Actie om gedetineerden een bemoediging te sturen met Pasen. Een paasgroet ontvangen doet goed. Ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. Het is goed om de boodschap van Pasen ieder jaar zo weer door te geven. Voor meer informatie over deze actie, kijkt u op deze link hier…..

We hopen dat er op 6 maart veel mensen komen bij de kerken in Staphorst en/of Rouveen. Om boodschappen te brengen en/of om een groet op een van de paaskaarten te schrijven. Zo kunnen we met elkaar omzien naar onze naasten. Beide acties bevelen we dan ook van harte bij u aan, dus graag tot ziens op zaterdag 6 maart.  

YouTube video