Update: in dit schrijfsel zit een prachtige veel gemaakte fout. Lees verder onderaan…

Het tientallen jaren oude viaduct aan de Sluitersweg kampt met verroeste betonbewapening. Nadat er volgens de Kathodische Beschermingsmethode stroom op wordt gezet, stop het roesten onmiddellijk, laat een woordvoerder tijdens een mondeling analoog gesprek weten.

Het ijzer van de bewapening wordt permanent onder stroom gezet. Het gaat om een ongevaarlijke lage spanning.
Een week geleden werd het viaduct al in de steigers gezet…

YouTube video

Dit bericht bereikte de redactie:
Beste weblogger, op de weblog staat een artikel over betonbewapening. Dat woord staat niet juist geschreven. Beton-be-wapening = het beton voorzien van wapens. Stel het voor dat aan het beton een lading mitrailleurs oid worden toegevoegd.

Deze typefout is absoluut geen schande. Heel vaak wordt het verkeerd geschreven.