Danny van der Sluis stond er uitstekend voor na de kwalificaties en vertrok zaterdag 3 oktober vanaf pole position in de ONK SuperCup 1000 wedstrijd. Echter was de baan kletsnat in de race. Na een redelijk goed begin, kreeg Danny in de loop van de race te kampen met een beslagen vizier. De TT Racing Team coureur kwam teleurgesteld als zevende over de finish.

Zaterdag 3 oktober werd de voorlaatste ronde van het OW Cup seizoen verreden op het TT Circuit Assen. Het betekende de vijfde race van het jaar in de ONK SuperCup 1000 klasse. Tijdens de kwalificaties liep het super voor de BMW-coureur. In de beide droge sessies was Danny bijna een seconde sneller dan de tweede coureur en met een 1’40.550 mocht hij vanaf pole position vertrekken. Kort voor de race was het enorm hard gaan regenen, waardoor de omstandigheden in de wedstrijd compleet anders waren.

Na de eerste ronde kwam Danny als vierde door. De TT Racing Team coureur had een vrij goed tempo in de lastige omstandigheden en reed kort achter de tweede en derde coureur. Deze rijders kwamen samen ten val in de Haarbocht. Danny ging zelf ook wijd en kwam op de derde plaats te rijden. Vervolgens begon Danny’s vizier steeds meer te beslaan. Zo erg dat hij dat op een gegeven moment nog maar weinig meer zag en zijn tempo niet meer vast kon houden. In de slotfase zakte Danny terug naar een zevende plaats, waardoor hij teleurgesteld over de finish kwam.

De nummer twee in de tussenstand, Frank Nieman, won de race. Hierdoor verloor Danny veel punten in het kampioenschap en is het verschil nu nog zeven punten in het voordeel van de TT Racing Team coureur. Volgende week, zaterdag 10 oktober, staat de seizoensfinale van de OW Cup op het programma. Er worden dan twee races verreden in de ONK SuperCup 1000 klasse.

Danny van der Sluis #10: “De kwalificaties gingen top en de 1’40.550 was een goede tijd. Ik had dan op een droge baan ook alle vertrouwen in een goede wedstrijd, maar het werd een regenrace. Ook in deze omstandigheden ging het in de beginfase niet verkeerd. Ik reed vierde, toen twee rijders voor mij ten val kwamen en ik zelf ook wijd ging. Vervolgens begon mijn vizier steeds meer te beslaan. Op het laatst zag ik heel weinig meer. Ik heb de race uitgereden, maar natuurlijk verre van tevreden met deze zevende plaats. Er had zeker meer ingezeten, maar gelukkig hebben we volgende week een nieuwe kans!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie