Wij gaan weer mensen uitnodigen voor eerste inenting met het vaccin AStraZeneca. Heb je nog geen vaccin gehad en ben jij boven 60 jr dan ben je van harte welkom op 24 april, uitsluiten voor patiënten van praktijk Rouveen. Neemt hiervoor contact met ons op. 0522 291 232

Heel kort over AstraZeneca vaccin:
1. AstraZeneca; maakt gebruik van een veranderd adenovirus.; heet ook Vectorvaccin; bevatten een onschadelijk gemaakt verkoudenheidsvirus met daarin instructie om spike-eiwitten te maken. Het afweersysteem maakt hierop antistoffen. 
2. Registratie; personen van 18 jaar en ouder mogen gevaccineerd worden. Tweede dosis; 4 en 12 weken na de eerste dosis.
3. Bescherming; uit onderzoeken blijkt dat mensen die na een vaccinatie toch corona kregen, minder ernstig ziek werden.
4. Beschermingsduur; Hiervoor zijn nog weinig gegevens bekend omdat het een nieuw vaccin is.