Vrijdag 2 oktober 2020 hoopt Stichting Stéphanos directeur/bestuurder dhr. J. van der Ham een sponsortocht te fietsen om hiermee geld op te halen voor hulp aan kwetsbare (wees)kinderen in Malawi én aandacht te vragen voor de moeilijke situatie waarin kinderen en volwassenen in dit land verkeren. Malawi is een bijzonder arm land in Afrika. Eén van de grootste problemen is het aantal weeskinderen. In Malawi wonen ongeveer 2.000.000 weeskinderen! Veel van deze kinderen verloren hun ouder(s) aan HIV / aids en zijn zelf ook besmet. Daarnaast heeft ook Covid-19 grote gevolgen voor de samenleving. Van het opgehaalde sponsorbedrag kan Stéphanos onder andere hulpgoederen naar Malawi verschepen.

“Een andere belangrijke reden voor deze sponsortocht is, dat ik groot respect heb voor de vele Stéphanos vrijwilligers in het land die zich inzetten en inspannen voor hun arme medemens in Malawi en Zambia”, aldus van der Ham. “Daarom stap ik in hun schoenen en hoop deze sponsortocht als vrijwilliger te ondernemen onder het motto ‘de bestuurder als vrijwilliger’”.

De sponsorfietstocht zal starten in Ouddorp (de zuidelijkste Stéphanos werkgroep). Onderweg doet hij de diverse plaatsen aan waar Stéphanos werkgroepen of TFC’s zijn, zoals Montfoort, Houten, Uddel, Elspeet en Genemuiden.

Staphorst

De tocht zal eindigen in Staphorst (de noordelijkste Stéphanos werkgroep). Van der Ham hoopt in 1 dag bijna 260 km. af te leggen. Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden via de nieuwspagina op de website. Informatie en sponsormogelijkheden zijn te vinden op www.stephanos.nl/actiepagina.

De reformatorische stichting Stéphanos geeft hulp en onderwijs aan (wees)kinderen en hun familie. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden voornamelijk gericht zijn op evangelisatie.