It ain’t over till the fat lady sings

Het is niet voorbij voordat de dikke dame zingt. Deze Ierse uitdrukking betekend dat je niet mag veronderstellen de uitkomst te kennen van een gebeurtenis die nog gaande is. Meer specifiek wordt de uitdrukking gebruikt wanneer een situatie zijn einde nadert (Wikipedia)

Onlangs hebben we als sponsorcommissie een gesprek gehad met de mannen van Spoorwind. In dit gesprek heeft Spoorwind te kennen gegeven na dit seizoen het hoofdsponsorschap na een periode van  9 jaar te beëindigen. Het contract met Spoorwind is telkens met drie jaar verlengd, aan het eind van dit seizoen is de derde termijn verstreken en dat is dan straks een definitief einde.

In haar 50 jarig bestaan heeft SC Rouveen nog nooit een hoofdsponsor voor zo’n lange periode gehad. We zijn de mannen van Spoorwind dan ook ontzettend dankbaar dat ze negen jaar lang telkens de portemonnee hebben getrokken. Want laten we eerlijk zijn, een commercieel belang zat er voor hun niet in. De stroom leverde in die negen jaar echt geen kwartje meer op omdat ze hoofdsponsor waren van onze club. De afgelopen 8 jaar was en het komende jaar is een staaltje maatschappelijke betrokkenheid van de bovenste plank. 

Spoorwind zal in een andere, afgeslankte vorm wel betrokken blijven als sponsor bij onze vereniging. Daar zijn we blij mee.  Als voetbalvereniging ben je, ook als je je spelers principieel niet betaald, toch altijd de steun van sponsoren nodig, al was het alleen al om er voor te zorgen dat de contributie voor iedereen betaalbaar blijft. Als sponsorcommissie gaan we dan ook vol gas op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor volgend seizoen.

Het is dus nog niet voorbij maar het einde nadert wel en we weten in dit geval wel de uitkomst voordat de dikke dame zingt. Nog een vol seizoen te gaan met Spoorwind als hoofdsponsor. We hopen dat de omstandigheden het toe blijven laten maar aan ons zal het niet liggen om er een spetterend seizoen van te maken.

Namens bestuur, sponsorcommissie maar eigenlijk namens alle leden nogmaals hartelijk dank aan de mannen van Spoorwind. We zullen er aan het einde van het seizoen een passend slot aan geven en hopelijk kunnen we dan met de viering van ons jubileum een nieuwe hoofdsponsor presenteren.