Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond nog 2 punten scoren om het kampioenschap binnen te halen. Het team speelde uit tegen het 5e team van Pearle Wezep. Voor Albert Kuiper, Jeroen Delhaas en Sibrand Hassing leek dit een niet al te moeilijk te overbruggen hindernis. Maar daar kwamen ze al gauw achter. Albert en Jeroen kregen in hun eerste enkelpartij gevoelige klop van respectievelijk Henk van Dieren en Kees van Elst en stonden met 2-0 achter. Maar het tij keerde toen Sibrand in zijn 1e enkelpartij tegen Stefan Boer voor het 1e winstpunt zorgde (2-1) Hierna was het dubbel aan de beurt, Jeroen en Albert kweten zich goed van hun taak en pakten de winst in vier games. (2-2). Met deze twee punten  was het kampioenschap een feit en viel de spanning van het team af. In zijn tweede en derde partij wist Albert zich te herstellen en kon twee punten bijschrijven. Jeroen miste enige precisie, hoewel hij in zijn laatste partij Henk van Dieren behoorlijk tegenstand bood. Jeroen had kans om te winnen, maar ging in de vijfde game strijdend ten onder. Het was Sibrand die zich alle drie punten in het enkel toe eigende, de meeste moeite had Sibrand tegen wederom Henk van Dieren. Met een 4-6 winst en het kampioenschap “in the pocket” ging het Staphorster team huiswaarts.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde maandagavond al uit tegen het 3e team van Zwartsluis. Harry Pathuis, Jennieke Krale en Roel Brakke moesten deze keer het klusje zien te klaren. Harry had in zijn eerste twee enkelpartijen geen schijn van kans om punten te scoren. Zijn derde partij spande het erom, na een gelijkopgaande strijd moest hij zich in de vijfde game gewonnen geven. Geen winstpunten voor Harry dus. Jennieke was na haar verloren enkelpartijen van vorige week weer in haar sas, zij zette alle drie Zwartsluiziger spelers aan de kant. Roel tenslotte, wist ook een duit in het zakje te doen. Twee enkelpartijen sloot hij af met winst, zijn derde partij ging de winst in een nek aan nek race aan zijn neus voorbij. Jennieke en Roel hadden in het dubbel ook succes. Uitslag, 4-6 winst voor Staphorst 2.

Binnenkort worden beide teams gehuldigd.