Vandaag werd de laatste hand gelegd aan de plaatsing van de luidklokken in de klokkenstoel.

De beide klokken hebben een verhaal.

Zestig jaar stond de Van Wou-klok uit 1512 in de tuin van de Grote Kerk in Staphorst, deze is gerestaureerd en hangt nu samen met de replica van de Mariaklok uit 1417 in de klokkenstoel. Vroeger hingen de Van Wou-klok en de Mariaklok ook in de oude klokkenstoel en later in de toren van de Grote Kerk. In de Tweede Wereldoorlog werden ze geroofd door de Duitsers, De Van Wou-klok kwam met scheur terug, de Mariaklok kwam nooit terug en daar is door klokkengieter Laudy een replica gemaakt. Dat laatste gebeurde met publiek naast de kerkheuvel.

Stichting Historieherstel 2017
Oude kerkpaden herstellen en verbinden,
kerkheuvels restaureren en een
authentieke klokkenstoel met twee
klokken herbouwen.

Update: foto van alle bouwers