Wat is de beste oplossing voor minder vrachtverkeer op de Gemeenteweg? Daarover willen wij graag uw mening als inwoner of ondernemer uit Staphorst. Daarom hebben we een enquête opgesteld met vijf vragen. Invullen kost u ongeveer twee minuten.

De Gemeenteweg is deels een 30 km/h zone. Maar er rijdt wel veel doorgaand vrachtverkeer over, tussen de A28 en industrieterreinen De Baarge en Bullingerslag. Daardoor rijden er onnodig vrachtauto’s dwars door het centrum van Staphorst. De gemeenteraad vindt deze situatie niet ideaal en wil graag met u nadenken over hoe vrachtverkeer via een andere route naar genoemde industrieterreinen kan rijden. De gemeenteraad nam daarover een motie aan tijdens de raadsvergadering van dinsdag 12 november 2019.

Kan vrachtverkeer verplicht worden om te rijden via de ‘zuidelijk rondweg?’ Zo noemen we de route via de Rijksweg, Achthoevenweg en de J.J. Gorterlaan (op de grote kaart: groen). De route via de Gemeenteweg wordt dan afgesloten (rood). Hierdoor wordt het centrum rustiger en veiliger. Bevoorradingsverkeer voor het centrum blijft uiteraard wel mogelijk.