Voor steeds meer mensen zijn de mogelijkheden om naar buiten te gaan beperkt. Dit kan komen door de leeftijd, gezondheid of door het ontbreken van een auto. Hier wil ANWB AutoMaatje verandering in aanbrengen en mede door hun initiatief kunnen inwoners elkaar helpen.

Door samenwerking tussen Stichting Welzijn Staphorst (SWS), gemeente Staphorst en de ANWB kunnen ook in Staphorst minder mobiele buurtgenoten worden vervoerd.

Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Het kan ook gewoon voor leuke uitjes als een bezoekje brengen bij familie of vrienden, naar de kapper of gezellig winkelen. De chauffeurs ontvangen hiervoor €0,30 per kilometer van de deelnemer. Op woensdag 8 januari jl. was de officiële aftrap van dit project en de rittenplanners en chauffeurs zijn er klaar voor.

Wilt u gebruik maken van ANWB Automaatje Staphorst? Kijk op de website van SWS:
www.sws-staphorst.nl/automaatje of neem contact op via automaatje@sws-staphorst.nl of via het telefoonnummer van ANWB Automaatje Staphorst: 06-518 008 55 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur)

Eerste ritten al gepland

Volgens Marlies Vedder, coördinator van dit project bij SWS, hebben zich deze week alweer een aantal deelnemers gemeld en zijn de eerste ritten gepland. ‘Maandagochtend begon het gelijk goed met een aantal telefoontjes, inwoners moeten er nog even aan wennen dat ze ons kunnen bellen. Vaak proberen ze het eerst binnen de eigen kring. Dat is niet altijd nodig, als je ons belt weet je voor 99% zeker dat je vervoer krijgt, en de vrijwilligers doen het met veel plezier.’

YouTube video