Het zijn voor eenieder van ons nog steeds onzekere tijden. Het coronavirus zet voor iedereen het dagelijkse leven volledig op zijn kop. Uiteraard staan ook voor de motorclub AMBC gezondheid en veiligheid bovenaan en het is dan ook niet meer dan logisch dat men de regels van het RIVM en OMT stipt opvolgt. 

Afgelopen dinsdag heeft onze Minister president Mark Rutte bekend gemaakt dat alle evenementen tot 1 september aanstaande geen doorgang mogen vinden en daar zal de AMBC zich ook bij neer moeten leggen. Het betekent een flinke streep door de jaarkalender van de fanatieke club; geen pinksterraces, geen oldtimer-ritten, geen Stien Eelsingh rit, geen grasbaanraces, geen crosswedstrijden en geen gezamenlijke motorritten vóór deze datum. Ook het AMBC clubhuis blijft voorlopig tot nader bericht gesloten.

Het bestuur van de AMBC vergadert zo mogelijk telefonisch, via de App of via Skype en bespreekt op die wijze de immense gevolgen voor de motorclub. Op dit moment is men druk doende met het in beeld brengen van de financiële gevolgen door het stopzetten van de tot nu toe geplande activiteiten. Dat betekent bijvoorbeeld geen inkomsten maar wel uitgaven zoals gas, water en elektriciteit, nog eens extra bemoeilijkt door de kosten voor de aanleg van het nieuwe crossterrein. De activiteiten daar probeert men wel zoveel mogelijk doorgang te laten vinden om volgend seizoen weer te kunnen beschikken over het eigen crossterrein.

Ook voor de sponsoren van de club zijn het zware en onzekere tijden. Velen worden economisch hard geraakt, ze zien de omzet afnemen en zelfs voor sommigen tot het nulpunt dalen, vooral de contactberoepen zoals bijvoorbeeld de horeca en kappers worden hard geraakt. Een situatie die helaas nog wel even voortduurt. Het AMBC bestuur roept haar leden dan ook op om juist nu aankopen bij de plaatselijke en regionale sponsoren te doen en niet op internet achter de koopjes aan te jagen. Velen van hen steunen al jaren de AMBC en nu is het aan ons om hen zoveel mogelijk te steunen, zo is de oproep van het bestuur.

Géén activiteiten of evenementen vóór 1 september betekent dat het bestuur heeft besloten om een nieuwe planning voor deze activiteiten te maken startende vanaf 5 september. Dit houd in dat men probeert veel evenementen toch te laten plaatsvinden, alleen op een later tijdstip. Een hele klus waarbij ook de steun en hulp van iedereen nodig is. Bestuursleden, commissieleden, leden én sponsoren.  En er natuurlijk van uitgaande dat het na de gestelde termijn van 1 september wel mogelijk is iets te organiseren. Ook daarover is er pas over een aantal maanden zekerheid. Maar het bestuur gaat van het halfvolle glas uit, zodra men een nieuwe kalender heeft kunnen samenstellen en deze naar buiten kan brengen zullen men dit doen. De AMBC zal dus zeker alle mogelijke opties bekijken om nog iets van dit seizoen te maken.

Maar gelukkig er zijn lichtpuntjes, de cijfers laten een dalende trend zien. De hoop is dat deze trend zich voortzet en dat er misschien na 20 mei op het gebied van de overige activiteiten weer iets meer mogelijk is. Ook de landelijke motorbond KNMV is hier mee bezig en de AMBC volgt de berichtgeving nauwlettend.
Voorlopig hanteert ook de AMBC het motto Samen Sterk, een kreet die je herhaaldelijk tegen komt, maar die kort en krachtig alles verwoord. Samen Sterk, want alleen samen kunnen we het coronavirus bestrijden en verslaan. En voor iedereen: BLIJF GEZOND!!

Het AMBC bestuur