Theo Segers (59), tot voor kort burgemeester van Staphorst, is op 13 januari burgervader van Molenlanden geworden. Hij was vier en een half jaar bestuurder in Staphorst en stapt nu over naar het Zuid-Hollandse Molenlanden, de regio waar hij vandaan komt. Segers werd in Lisse geboren en startte zijn loopbaan in het onderwijs. In 2015 volgde hij als burgemeester van Staphorst Joop Alssema op.

Roerige tijden in het college

Helemaal van een leien dakje ging zijn ambtstermijn niet. Vooral de laatste tijd was het roerig in het college en waren er bestuurlijke problemen. Er gingen beschuldigingen heen en weer en volgens leden ontstonden er onwerkbare situaties. Segers zelf kreeg eerder te maken met bedreigingen. Zijn huis in IJhorst moest vorig jaar worden bewaakt.

Uiteindelijk is het hem niet gelukt het college weer samen te brengen. Toch wenst hij de gemeenschap meer openheid toe. “Het is niet erg om je kwetsbaar op te stellen. Kijk eens breder naar de mensen om je heen. Er is zoveel om over te spreken.”

Staphorsters, gastvrije ondernemende mensen

In Molenwaard volgt hij Dirk van der Borg op, die veertien jaar de scepter zwaaide over eerst Graafstroom, daarna fusiegemeente Molenwaard en uiteindelijk Molenlanden, de naam die Molenwaard en Giessenlanden bij elkaar brengt.

In eerdere interviews gaf Segers aan dat hij van Staphorst is gaan houden. “Hier wonen kleurrijke, gastvrije en ondernemende mensen, met een groot arbeidsethos. Ze gaven mij hun vertrouwen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad.”