Voedselbank daar kom je mee rond

Een gevulde koelkast geeft vertrouwen. Iedereen heeft wel eens gehoord van de Voedselbank, maar om er meer over te horen en leren, is er op dinsdagochtend 17 maart een presentatie door Ton Duijs van de Voedselbank Zuidwest-Drenthe in de Buurtstee in Rouveen. De Voedselbank helpt mensen aan boodschappen waarmee men in ieder geval twee of drie dagen in de week een verantwoorde maaltijd op tafel kunt zetten. Jenny Wevers is er ook bij en kan screenen of iemand in aanmerking komt voor de Voedselbank. Een lekker kopje koffie of thee staat klaar vanaf 09:30 uur. Iedereen (24+)  is van harte welkom.

De levensmiddelen zijn allemaal van goede kwaliteit. Soms heeft de verpakking een beschadiging of is het einde van de houdbaarheid in zicht. Bij de uitgifte is het product altijd van goede kwaliteit.
De leveranciers zijn met name producenten, winkelbedrijven en groothandels. Die zijn blij met de Voedselbank. Producten die zij anders zouden moeten wegdoen, krijgen nu een goede bestemming.

Er zijn allerlei oorzaken waardoor mensen bij de Voedselbank aankloppen. Iedereen kan in geldnood komen: ouderen, jongeren, alleenstaanden of gezinnen met kinderen. Het kan uzelf betreffen, maar ook uw familie of vrienden, mogelijk uw buren. Mensen uit de gehele samenleving, uit dorp en stad maken er gebruik van. Het gaat vrijwel altijd om een tijdelijke situatie die tot maximaal drie jaar kan duren.

Aansluitend is er een heerlijke warme maaltijd vanaf 12:00 uur voor € 6,50/3 strippen. Aanmelden voor de maaltijd is noodzakelijk en kan vóór 14 maart via de website. Locatie: Buurtstee, Seringenhof 2, Rouveen. Meer info: www.sws-staphorst.nl of 0522 – 465143. Voor vervoer kan gebruik worden gemaakt van Automaatje. Bel dan 2 dagen van tevoren naar: 06 – 518 008 55.

Ton Duijs, Voedselbank Meppel