Van 17 april tot en met 24 april staat in Rouveen naast de Hervormde Kerk een heus museum. De Oranjevereniging Rouveen creëert dit Pop-up Museum ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. In het museum worden objecten tentoongesteld en belangrijke gebeurtenissen uitgelicht, welke in Rouveen plaatsvonden tussen 1940 en 1945.

De vraag hoe het leven was in die periode in Rouveen wordt tevens beantwoord door Rouveners die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Speciaal voor deze gelegenheid worden zij geïnterviewd. In het museum wordt het resultaat hiervan in een filmzaal vertoond. 

Objecten, foto’s en verhalen

Naast de film is een speciale commissie druk met het verzamelen van objecten, foto’s en verhalen voor de tentoonstelling. Om een zo goed mogelijk beeld te kunnen geven en tot een waardevol, educatief resultaat te komen vraagt de Oranjevereniging Rouveen uw hulp. Wanneer u herinneringen, objecten of foto’s heeft uit de periode 1940-1945 en deze graag wilt delen, kunt u contact opnemen met Gerwin Klomp (voorzitter@oranjeverenigingrouveen.nl / 06-41299456).