De SGP-Jongeren hebben opperrabbijn Jacobs uitgenodigd om de luisteraar bij de praten over de positie van de Joden. Binyomin Jacobs is rabbijn van alle joodse gemeenten met uitzondering van degemeentes Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Tijdens deze SGP-Jongeren avond op D.V. 20 februari wordt nagedacht over antisemitisme.   

Antisemitisme betekent haat tegen joden. Deze haat bestaat al eeuwen en is diep geworteld in de huidige maatschappij. Deze haat leek te verdwijnen, maar niets is minder waar. Afgelopen jaren ishet aantal antisemitische incidenten iedere keer opnieuw toegenomen. De mensheid lijkt niet veelte hebben geleerd van de Holocaust.

Haat

Verschillende wereldleiders hebben zich onlangs tijdens het Wereld Holocaust Forum uitgesproken tegen antisemitisme. Jodenhaat werd bestempeld als chronische ziekte die de samenleving van binnenuit sloopt. Deze haat vertelt steeds nieuwe leugens, neemt nieuwe vermommingen aan en zoekt nieuwe Joodse slachtoffers. Hoe ervaren Joden antisemitisme en hoe gaan ze er mee om? Wat betekent dit voor hen? Zomaar enkele vragen die op de avond in het gesprek met opperrabbijn Jacobs aan de orde kunnen komen. 

De avond wordt gehouden in ‘d Olde Skoele, Oude Rijksweg 427 in Rouveen, en begint om 20:00. Meer info is te vinden op de social media van de SPG-Jongeren Staphorst.