Het taalpunt in de bibliotheek van Staphorst biedt nieuwe taalvrijwilligers in maart 2020 de basistraining voor taalvrijwilligers aan. Deze training wordt op 4 vrijdagmiddagen gegeven in het bibliotheekgebouw te Staphorst.

Vindt u het leuk om volwassenen te coachen op het gebied van basisvaardigheden? Hebt u misschien ervaring in lesgeven? Kunt u in eenvoudige taal dingen uitleggen? Heeft u een paar uur per week beschikbaar om iemand Nederlands te leren, uit te leggen hoe een smartphone werkt of wat je voor nuttige zaken je digitaal kunt/moet regelen? Laat het ons weten.

Basistraining in maart

Dit kalenderjaar wordt in Staphorst de basistraining voor taalvrijwilligers gegeven op vrijdag 6, 13, 20 en 27 maart van 14.00-17.00 uur. Tijdens 4 modules krijgt u voldoende informatie aangeboden om binnenkort aan de slag te gaan als taalcoach of taalvrijwilliger. U kunt les geven aan 1 of meerdere deelnemers, ondersteunen bij groepslessen op het gebied van de Nederlandse taal of helpen bij plaatselijke taalactiviteiten. Het taalpunt komt taalvrijwilligers tekort, dus u bent hartelijk welkom!

Heb u interesse? Als u zich vóór 19 februari opgeeft bij de trainer/taalpuntdocent, kunt u op 6 maart ook meedoen met de cursus!
Informatie: Elly Potgieter, trainer/taalpuntdocent Staphorst, tel. 06-29232140, taalpunt@bibliotheekstaphorst.nl, spreekuur op maandag van 16.00-20.00 uur.