Het nieuwe motorseizoen 2020 staat op het punt van beginnen. In vele takken van de motorsport zal de Staphorster motorclub AMBC dit jaar weer wedstrijden en andere evenementen organiseren.

Terwijl er ondertussen op de achtergrond hard wordt doorgewerkt en er reeds een begin is gemaakt met de aanpassingen aan de eigen crossbaan op het ‘wiede gat’ om zodoende hier in de toekomst ook weer actief te worden, is er door de crosscommissie van de club ook nog hard gewerkt aan de kalender voor komend seizoen zodat de crossliefhebbers binnen de vereniging ook deze jaargang weer volop kunnen genieten van deze mooie sport!

Clubcross op tijdelijk circuit


De clubcross wedstrijden zullen komend seizoen wederom op het tijdelijke (en reeds wijd en zijd bekende) circuit langs de snelweg plaatsvinden aan de Dekkersweg in Staphorst. Na goed overleg met de omringende buurtclubs is de AMBC crosscommissie tot de volgende data voor de 2020 crosskalender gekomen.

Crosskalender
Zaterdag 18 april:            1e open beker clubcross
Donderdag 21 mei:         2e open beker clubcross (Hemelvaartsdag)
Zaterdag 23 mei:               cross-country
Zaterdag 11 juli:                3e open beker clubcross
Zaterdag 15 augustus:   4e open beker clubcross
Zaterdag 17 oktober:     AMBC Maiscross

Net als de afgelopen jaren bestaat de AMBC crosscompetitie ook dit jaar weer uit vier wedstrijden. Deze wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk en alle deelnemers zullen gaan strijden voor de dagprijzen. Alleen clubleden kunnen gaan strijden voor het clubkampioenschap. Verder staat ook dit jaar de bekende AMBC maiscross weer op de kalender. Dit jaar wordt deze traditionele seizoens-afsluiter op crossgebied op zaterdag 17 oktober verreden.

Cross-country

Verder is er dit jaar een zgn. cross-country wedstrijd toegevoegd aan de kalender. De AMBC heeft in 2016 in het jubileumjaar voor het eerst een dergelijk dag-vullend evenement gehouden en gaat dit jaar op herhaling met deze spectaculaire vorm van motorcross. De cross-country heeft geen invloed op het clubkampioenschap en is een op zichzelf staand evenement. Deze cross-country zal plaatsvinden op zaterdag 23 mei. Dit is twee dagen na de tweede open beker wedstrijd welke op Hemelvaartsdag gehouden zal worden. De crossfans in en rondom Staphorst gaan dus een mooi crossweekend tegemoet rondom Hemelvaartsdag.

Twee data van de AMBC kalender zijn dit jaar weer onderdeel van de zogenaamde Nazomercup welke de AMBC Staphorst organiseert samen met de omliggende crossclubs uit Dalfsen, Westerhaar en Nijverdal/ Hellendoorn. Hiervoor kunt u zaterdag 15 augustus (de 4e open beker clubcross) en zaterdag 17 oktober (maiscross) noteren. Al met al heeft de club uit Staphorst weer een prestatie van formaat geleverd door ook in het komende jaar, ondanks het nog steeds niet beschikbaar zijn van de eigen crossbaan, een prachtige crosskalender af te leveren met daarin verrassende zaken zoals de terugkeer van de cross country wedstrijd.

Foto boven © JTS Fotografie / Jan Timmerman