Danny van der Sluis kende een pittige trainingsdag op de Sachsenring. Het circuit was nieuw voor de TT Racing Team coureur, maar gedurende de wedstrijddag van het IDM Superbike kampioenschap wist de coureur uit Staphorst een flinke stap voorwaarts te maken. Danny finishte de races op een zestiende en zeventiende plaats.

Danny van der Sluis kwam maandag en dinsdag in actie op de Sachsenring voor de tweede ronde van het IDM Superbike kampioenschap. De Sachsenring is een bochtig circuit met veel hoogteverschillen. Een pittige baan om snel onder de knie te krijgen, maar dat moest wel gebeuren voor Danny aangezien hij nog niet eerder op dit circuit gereden had. Maandag waren er vier trainingssessies met twee vrije trainingen en twee kwalificaties. Danny en zijn TT Racing Team waren zoekende naar de juiste afstelling om de BMW op de gewenste manier aan het sturen te krijgen. Het was een pittige eerste dag waarin Danny zich wel telkens wist te verbeteren. Danny plaatste als eenentwintigste voor de races.

In warm-up sessie op dinsdagmorgen was het plan om wat zaken te testen qua afstelling voor de races. Helaas ging dit niet door, omdat Danny in de eerste ronde een technisch probleem kreeg. Ondanks dat Danny deze rijtijd verloren zag gaan, wist hij in de eerste race een flinke stap te maken.  Na een goede start, lag het tempo van de TT Racing Team coureur flink hoger dan een dag eerder. Danny kon strijden voor een positie in de top-vijftien. Op de finish kwam hij net tekort voor het laatste punt, toen de rijder uit Staphorst als zestiende de eindstreep passeerde.

Voor de tweede race had het team nog wat aanpassingen gedaan met de setup. Dit leverde niet volledig het gewenste resultaat op. Wel wist Danny zijn beste rondetijd van het weekend, 1’26.0, te klokken op de Sachsenring. Danny wist in de eerste ronden wat plaatsen te winnen en sloot aan bij de groep voor plaats dertien. Ondanks dat de BMW-coureur een goed en strak tempo reed, zat er in het sterke veld niet meer in dan een zeventiende plaats. Al met al waren Danny en het TT Racing Team erg tevreden over de gemaakte progressie op de wedstrijddag.

Nu gaat Danny zich opmaken voor de vierde race van het ONK SuperCup 1000 kampioenschap, die komende zaterdag (12 september) wordt verreden op het TT Circuit Assen.

Danny van der Sluis #10: “De Sachsenring is een super gaaf circuit, maar niet makkelijk om onder de knie te krijgen. Tijdens de eerste dag hadden we moeite om de motor goed aan het sturen te krijgen. Tijdens de racedag wisten we een flinke stap te maken. Het tempo was gewoon goed, maar de IDM Superbike klasse is erg competitief. We zaten uiteindelijk qua rondetijd maar een seconde af van de rijders die op het podium stonden. Maar goed daar wordt je in dit veld zestiende en zeventiende mee. Nu gaan we ons opmaken voor de ONK race in Assen, waar we vol voor de winst zullen gaan!”

Foto credits: Racing Passion Photography – Damon Teerink