Danny van der Sluis was sterk onderweg tijdens de tweede Dutch Superbike race op de Nürburgring en had net de aansluiting met de twee leiders toen de rode vlag kwam. Danny werd als derde geklasseerd, maar er had veel meer ingezeten. In de eerste race had de TT Racing Team coureur punten gescoord voor een vierde plaats.

Voor Danny van der Sluis was de Nürburgring compleet nieuw, waar afgelopen weekend de derde ronde van het International Dutch Championship werd verreden. De eerste trainingsdag gebruikte de TT Racing Team coureur om de baan onder de knie te krijgen. “Een mooi baantje”, volgens de coureur uit Staphorst. Op de Nürburgring stonden er ook een viertal IDM Superbike rijders aan de start binnen het Dutch Superbike veld. Tijdens de eerste kwalificatie ontstond er een probleem met de versnellingsbak, wat resulteerde in een blokwissel voor de tweede sessie. In de tweede kwalificatie wist Danny flink wat van tijd af te halen en plaatste hij zich als vijfde voor de wedstrijden.

Met een andere koppeling in het reserveblok kwam Danny niet geweldig van zijn plek bij de start van de eerste race. Bij de eerste doorkomst reed hij zesde, maar dat werd al snel een vijfde na een mooie inhaalactie. De TT Racing Team coureur deed er alles aan om de voorste vier rijders bij te houden, maar kwam daarvoor net tekort. De motor liep ook wat wijd in de bochten en naderhand werd er op de data daar wel een technische oorzaak voor gevonden. Vervolgens kreeg Danny het met Frank Nieman aan de stok om de vijfde plaats, een duel die hij in de laatste bocht wist te winnen. Doordat er een gastrijder voor Danny was gefinisht, scoorde hij punten voor een vierde plaats.

Kort voor de tweede Dutch Superbike race begon te regenen. Danny reed in de openingsfase vierde, maar dat werd al snel een derde plaats. De TT Racing Team coureur bouwde zijn tempo goed op en was onderweg naar de voorste twee rijders, toen er in de zesde ronde de rode vlag kwam. Danny werd als derde geklasseerd, maar er had gezien zijn tempo in de slotfase zeker nog veel meer ingezeten. Wel een podium voor de 24-jarige coureur, maar niet met het goede gevoel wat er eigenlijk bij hoort.

Na vijf races staat Danny op een tweede plaats in het kampioenschap. Over twee weken (16 t/m 18 juli) staat de vierde ronde van het International Dutch Championship gepland. Dan komt het TT Racing Team met Danny van der Sluis in actie op het thuiscircuit in Assen voor opnieuw twee Dutch Superbike wedstrijden.

Danny van der Sluis #10: “De Nürburgring was voor mij nieuw, maar het is een erg mooie baan. De zaterdag was een bewogen dagje met onder andere de blokwissel. Tijdens de tweede race waren we sterk in het nat. Aangezien het een beetje miezerde besloten we om met regenbanden en een grotendeels droge setting te rijden. In de eerste ronde verloor ik in het gedrang wat tijd, maar daarna kon ik relatief makkelijk en veilig naar de kop toerijden. Ik nam niet te veel risico’s aangezien ik er vanuit ging dat we nog een aantal ronden hadden om toe te slaan. De rode vlag pakte voor mij helemaal verkeerd uit en dat was erg balen. Normaal is een natte baan niet mijn favoriet, daarom wel erg positief dat het deze keer zo goed ging. Al had ik natuurlijk veel liever met een overwinning willen afsluiten.”

Foto credit: Jan Timmerman – JTS Fotografie