Elke maand gaat het project Vitaal en Veilig Thuis Staphorst [VVT], dat onderdeel is van stichting welzijn Staphorst één van hun netwerkpartners aan jullie voorstellen. 

Deze maand is dat Fysiotherapie ter Harmsel. Zij bieden naar aanleiding van het VVT project fitheidstesten, waarbij mensen in 45 minuten inzicht krijgen in hun gewicht, body mass index, vetpercentage, globale spierkracht en handhaven van lichaamsbalans. In deze test wordt er ook gekeken of mensen voldoen aan de Nederlandse norm gezond bewegen. 

Daarnaast zou er naar aanleiding van het project een advies kunnen zijn om deel te nemen aan het valpreventieprogramma. Het valpreventieprogramma bestaat uit 8 lessen, welke eens per week zullen starten in het voorjaar. Dit zal plaatsvinden in de sporthal. Exacte datum en tijd is momenteel nog niet bekend. Het valpreventieprogramma Is voor mensen vanaf 65 jaar of ouder, die zelfstandig wonen en in staat zijn om 15 minuten achter elkaar te kunnen lopen zonder hulpmiddel.  Deelname aan het valpreventieprogramma kan eventueel ook buiten de fitheidstest om. 

Exclusiecriteria valpreventieprogramma

•         Aanwezigheid van ziektes waarbij er een verhoogd valrisico is, zoals neurologische aandoeningen (beroerte, Parkinson, MS, verlamming) of bij
•          Bij gebruik van medicijnen welke geassocieerd met valrisico zijn
•          Hart- of longklachten met beperkt inspanningsvermogen;
•          Osteoporose (of ernstige botontkalking waarvoor medicatie).

Mensen kunnen dan wel in een regulier fysiotherapie-traject instromen, mogelijk met een verwijzing van de behandelend arts.

Maandag 10 februari om 11.00 uur volgt er een informatiebijeenkomst wat betreft de valpreventie in de praktijk bij ter Harmsel, JC Van Andelweg 2, aanmelden kan via 0522-291950.

Meer informatie en een folder vind u in de informatiemap die u ontvangt bij een huisbezoek. Informatie omtrent het project Vitaal en Veilig thuis is te vinden op de website van SWS www.sws-staphorst.nl