Een aantal weken geleden is de aanleg van het glasvezelnetwerk van start gegaan. De eerste geulen werden in IJhorst gegraven en kort daarna werd ook het eerste glasvezelverdeelpunt geplaatst. De graafwerkzaamheden in IJhorst zijn inmiddels zo goed als klaar. In Rouveen en Nijeveen wordt volop gegraven. We lopen mooi op schema.

Eerste schop in de grond in IJhorst

Op dinsdag 15 september zette aannemer BAM Infra Telecom de eerste schop in de grond vlakbij het eerste verdeelpunt in IJhorst. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen Rouveen, IJhorst, Grafhorst, ‘s Heerenbroek, Wilsum en Nijeveen ging daarmee definitief van start. 

Hoe staan we er nu voor? 

Met maar liefst 10 graafploegen is de aanleg in volle gang. In IJhorst zijn de civiele werkzaamheden zo goed als afgerond. In  Rouveen en Nijeveen worden op dit moment in vlot tempo veel kilometers gegraven. Hier verwacht de aannemer voor het einde van het jaar klaar te zijn met graven. In de kernen ’s Heerenbroek, Grafhorst en Wilsum worden woningen geschouwd, zodat ook daar volgens planning half november gestart kan worden met graven. De graafwerkzaamheden in deze dorpen zijn uiterlijk februari volgend jaar afgerond. Na de civiele werkzaamheden worden de huisaansluitingen gemaakt. 

Meer weten over de planning?