ROUVEEN – Aanstaande woensdag staat de populaire Munnikenslagloop in Rouveen weer op het programma. Deze hardloopwedstrijd trekt al jaren veel lopers uit de wijde omgeving, maar ook lopers uit de eigen gemeente trainen speciaal voor deze hardloopwedstrijd. Vorig jaar stonden er ruim 470 deelnemers aan de start.

Doordat de wedstrijd door de Rouveense kern gaat is deze gezellige dorpsloop voor een groot deel van de bevolking goed te volgen. Voor de deelnemers is het enthousiasme en de aanmoedigingen van het publiek juist een extra stimulans om zich maximaal in te spannen. Het publiek wordt op de hoogte gehouden door de ervaren speaker bij atletiekevenementen, Herman Weening.

Afstanden

De wedstrijd zal van start gaan met de jeugdlopen over een afstand van 800, 1600 en 2400 meter op een parcours van 800 meter. Daarna volgen de volwassenen met de vijf en tien kilometer over een ronde van 2500 meter. Het parcours is autovrij en van zowel de 5 als 10 kilometer is de afstand officieel opgemeten.

Keuperen Spike

De winnaar van de tien kilometer mag de wisseltrofee, de ‘Keuperen Spike van Rouvene’ in ontvangst nemen. Deze schitterende koperen hardloopschoen is op ambachtelijke wijze gemaakt door de oud-Rouvener Berend Horstede. Voor de jeugd zijn er bekers te winnen en op de 5 en 10 kilometer zijn er geldprijzen te winnen in diverse leeftijdscategorieën. Daarnaast ontvangen alle deelnemers een fraai aandenken.

Inschrijven

Voorinschrijven kan tot en met maandag 17 juni 16.00 uur via munnikenslagloop.nl. Op de wedstrijddag kan men zich tot 20 minuten voor de start van de betreffende afstand ook nog inschrijven via een QR-code of contant betalen. De inschrijving vindt plaats in de voetbalkantine van SC Rouveen. Daar ontvangen de deelnemers ook hun startnummer.

Programma

De Munnikenslagloop wordt georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ’85, met de steun van veel plaatselijke ondernemers en veel vrijwilligers.

Het programma van de Munnikenslagloop op woensdag 19 juni 2024:

18.30 uur        800 m        jongens t/m 9 jaar

18.40 uur        800 m        meisjes t/m 9 jaar

19.00 uur        1600 m      jongens/meisjes 10 t/m 12 jaar

19.00 uur        2400 m      jongens/meisjes 13 t/m 15 jaar

19.30 uur        10 km        mannen/vrouwen vanaf 18 jaar

19.35 uur        5 km          mannen/vrouwen vanaf 16 jaar

Meer informatie is terug te vinden op www.munnikenslagloop.nl.