De IJsseldeltadag, zaterdag 25 mei, vindt dit jaar plaats in de regio Hasselt. De regio houdt open huis en De Veldschuur is één van de locaties waar van alles te doen is.
Overdag doet de Veldschuur mee aan de IJsseldeltadag en vanaf 16.00 uur gaat dit over in het Olde Maten Event. Een moment om te ontmoeten en ontspannen onder genot van eten en muziek.

Boer – Wulp en Non route
De wandeltocht Boer- Wulp – Non is deels wandelend en deel per huifkar af te leggen. Tijdens deze tocht kan men mee doen aan een fotowedstrijd. Maak een foto als boer(in) op het melkveehouderijbedrijf Den Uil, als non in Zwartewatersklooster en als wulp bij de Veldschuur. Op het erf van de familie Den Uil, De Velde, is veel vermaak zoals een springkussen, skelterbaan, lekkere hapjes (suikerspin) en kan men kijken bij de koeien en kalfjes. In Zwartewatersklooster worden rondleidingen verzorgd en kan men onder begeleiding de eendenkooi bezoeken.
Bij de Veldschuur is Scouting De Veste uit Hasselt aanwezig met allerlei activiteiten. Ook Stichting Staphorst Stipwerk laat hun mooie ambacht zien.

Fietstocht
Staatsbosbeheer organiseert een fietstocht (ca. 22 km) rond het Zwartewater. Tijdens de tocht zijn een aantal vertelplekken ingericht. De georganiseerde fietstocht start om 11.00 uur en om 13.30 uur bij de Veldschuur (aanmelden verplicht via www.gcijsseldelta.nl)

Olde Maten Event 16.00 – 20.00 uur
De IJsseldeltadag wordt afgesloten met een groots Olde Maten Event bij de Veldschuur. Ontspanning en Ontmoeten onder het genot van eten, drinken en muziek. De broers Alfred en Jaap Roo uit Rouveen laten hun mooie liederen horen. Nico en Jacobien van The Unstoppables spelen prachtige muziek. Brouwerij Veen&Turf is aanwezig om o.a. d’Olde Moat te laten zien (het gagelbier uit de Olde Maten). En ook zijn er verschillende eetgelegenheden (o.a. oma’s friet en Angus hamburgers).

Een volledig overzicht en aanvangstijden van de georganiseerde activiteiten is te vinden op de website van de gebiedscoöperatie www.gcijsseldelta.nl