Het aanstaande Pinksterweekende is er in Staphorst weer genoeg te doen voor de motorsport liefhebber. De motorclub AMBC organiseert op diverse dagen iets op motor- of brommergebied.

Crossers beginnen het weekend
Aanstaande zaterdag 18 mei staat in het teken van de jeugdcross. Op ons circuit ‘t Wiede Gat komen vele tientallen jeugdige talenten aan de start bij de 4e wedstrijd van het DMX midden jeugdkampioenschap motorcross.
Aan de start komen de volgende klassen: 50cc, 65cc kleine- en grote wielen, 85cc kleine- en grote wielen, 125cc en de damesklasse MX-ladies. Exacte gegevens over aanvangstijden komen op de AMBC website te staan.
Er is net als vorig jaar weer de mogelijkheid om te overnachten op het circuit op vrijdagavond 17 Mei. Het terrein zal vrijdag vanaf 18.00u open zijn. Kosten voor overnachting zijn €15,- contant te voldoen bij aankomst. Stroom en sanitair zijn de hele avond + nacht beschikbaar. Verder zal vrijdagavond de kantine, en bij mooi weer het terras, geopend zijn voor een heerlijk hapje en drankje.

Pinksterraces op circuit De Tippe
Op tweede Pinksterdag komt de top van Nederland op minibike gebied naar Staphorst om op circuit De Tippe te strijden voor het Dutch Minibike Championship.
In diverse minibike klassen en onder andere een spectaculaire ‘Staphorst’ klasse met ex- coureurs uit de regio wordt er gestreden om de punten.
Een redelijk nieuwe categorie zijn de Ohvale race- klassen. De Ohvale is een racemotor die oorspronkelijk afkomstig is uit Italië, natuurlijk samen met Spanje de bakermat van de racerij in Europa. Het is een ideale opstap op een wat grotere racemotor na de minibikes. Deze machine wordt veel gebruikt door bekende coureurs als trainings-motor en in de diverse opleidingsscholen in Zuid Europa die daar door coureurs als bv Marc Marquez en Valentino Rossi zijn opgezet. Bij het Dutch minibike championship komen drie Ohvale klassen aan de start te weten de 110cc, de 160cc en de snelste 190cc.

Zoals altijd is de toegang voor dit AMBC evenement vrij evenals het parkeren en kan er middels de eigen AMBC catering genoten worden van een natje en droogje. Alle verdere benodigde info verschijnt voorafgaand aan het evenement op de website van de AMBC Staphorst.

Avondrit voor de oldtimer brommers
Na het Pinkster weekeinde zijn we nog niet klaar want dinsdagavond 21 mei gaan de olde brommers weer op pad voor een dinsdgavond rit. Heb je een oude brommer van minimaal 25 jaar oud en je zoekt gezelschap om eens lekker een rondje samen te rijden? Kom dan dinsdagavond de 21e naar ‘t Wiede Gat. De groep vertrekt om 19.00 uur maar heb je vooraf zin in een bakje koffie kom dan wat eerder.

Bisschop motoren toerrit
De zaterdag na het Pinksterweekend, op 25 mei gaan de gewone toerrijders van de AMBC weer een rit rijden. Dit keer staat de Bisschop motoren rit gepland. Er kan gekozen worden voor een afstand van ca 140km of ca 180km. Dit is gedaan voor diegene die vrezen voor zadelpijn of die simpelweg de motor niet hebben voor een langere afstand. De keuze is aan u!
Na afloop van de rit kan er bij Bisschop motoren genoten worden van een hapje en een drankje. Bisschop motoren vind u aan de MR. J.B. Kanlaan 48 in Punthorst. Deelname is zoals gewoonlijk bij de AMBC mogelijk voor iedereen, ook niet leden zijn welkom!