In het kader van het Hanzejaar (800 jaar Hanze) vinden er in 9 Hanzesteden in ons land allerlei evenementen plaats. In Hasselt geven Harm Hoeve en Jan Vayne een concert in de Grote Kerk.

Verder werken mee:
Adriaan Stoet (violist)
Bente van der Steeg ( viool en zang) Bekend van the Voice Kids
Ellen Vosen Chr. Mannenkoor Stereo olv Harm Hoeve

Tijdens dit bijzondere evenement treden de bekende pianist Jan Vayne en organist Harm Hoeve op, samen met een groep regionale musici.

Jan Vayne, de Zwolse pianist, staat al jarenlang bekend om zijn virtuoze improvisaties en zijn vermogen om verschillende muziekgenres op unieke wijze met elkaar te verweven. Of het nu gaat om klassieke stukken of populaire hedendaagse muziek, Vayne weet zijn publiek keer op keer te betoveren met zijn pianospel.
De bekende Rouveense organist Harm Hoeve is bekend om zijn virtuoze orgelspel en uiteraard ook van zijn kwaliteiten als dirigent van diverse grote koren.

Naast Jan Vayne en Harm Hoeve zullen ook andere musici acte de présence geven tijdens het Hanzeconcert.

Onder hen bevindt zich Adriaan Stoet, een bekende Zwolse violist en tevens de vioolleraar van de jonge en getalenteerde Bente van der Steeg uit Genemuiden, bekend van The Voice Kids.

Daarnaast zal zangeres Ellen Vos haar opwachting maken:
Naast klassieke nummers van componisten als Bach, Mozart, Verdi en Schubert brengt Ellen met evenveel passie composities van Celine Dion, Emma Shapplin en Sarah Brightman
Ook musicalnummers, moderne jazznummers en zelfs popnummers rekent ze tot haar repertoire.
Ellen werkt oa samen met Trijntje Oosterhuis en Tom Lowhenthal.

Tevens zal het 140 leden tellende Christelijk Mannenkoor Stereo, onder leiding van Harm Hoeve, een bijdrage leveren aan deze avond.

Het concert belooft een spectaculair concert te worden met een zeer gevarieerd programma.

Zowel burgemeester Eddy Bilder, als de Commissaris van de Koning, Andries Heidema, hopen aanwezig te zijn bij het concert.

Algemene informatie:

Datum: 23 september 2023
Locatie: Grote Kerk Hasselt, Markt Hasselt
Aanvang: 20.00 uur
Toegangsprijs: € 12,50 in de voorverkoop (€ 15,- aan de kerk op de avond zelf, indien nog beschikbaar)
Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang
Online kaarten bestellen: ajabrinkman@gmail.com
Inlichtingen: 038-8883638