Van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 juni zal er voor de tweede keer een skeeler marathon 3daagse worden georganiseerd in Heerde, Rijssen en Staphorst. Tijdens dit driedaagse evenement zullen de deelnemers aan de bak moeten om te strijden om de goed gevulde prijzenpot die de organiserende verenigingen hebben samen kunnen stellen.

Op zaterdag zal de grote finale verreden worden in Staphorst waar op het bekende parcours rondom het evenemententerrein de Tippe met de klim naar het viaduct gestreden zal worden. Hier wordt om 13:00u begonnen met jeugdwedstrijden meetellend voor de Stouwdam competitie.

Daarop aansluitend wordt de grote finale marathon verreden. Om 16:30u gaan de dames van start voor 48 ronden van 880 meter. Om 18:00u gaan de heren van start voor hun finale.

Veel bekende namen zullen aan de start verschijnen. Bij de dames oa Marijke Groenewoud die als regerend wereldkampioen Mass-start op schaatsen ook graag in Staphorst wil winnen.

Uiteraard staan hier ook veel lokale toppers aan de start, zoals Ronald Haasjes mag aantreden in het rood-wit-blauw als regerend Nederlands kampioen. Maar de familie Haasjes zal nog meer troeven spelen, ook Christian, Jurrian en Joel zullen er alles aan doen om hun beste beentje voor te zetten. Ook Kevin van der Horst en Marthijn Mulder uit Staphorst zullen een gooi naar het podium doen, en wat kan ‘juf’ Marieke Kroes bij de dames?

De organisatie ligt in handen van Skeelervereniging Staphorst, die samen met de steun van sponsoren hopen op mooie wedstrijden!

Foto © Neeke Smit