Zin om weer te zingen in een van de grootste jongerenkoren van Nederland? D.V. maart 2022 hopen we dat we weer van start mogen gaan met HJK12. Zing je mee? Dit jaar een speciale thema: Geloof, hoop en liefde. Afgeleid naar de Bijbeltekst uit 1 Korinthe 13:13.

Het HJK is inmiddels een bekend begrip in Nederland

Het koor wordt muzikaal omlijst door bekende gedreven musici die onze concerten vergezellen met hun muzikale arrangementen.
Als dirigent: Peter Wildeman, achter het orgel: Joost van Belzen, aan de trompet: Wilhelm Groenendijk en achter de piano: Mark Brandwijk.

Het repertoire van het HJK bestaat uit christelijk en klassieke muziek: psalm(bewerkingen) en geestelijke liederen van christelijke, klassieke en oude componisten. Kortom: we brengen muziek met een Boodschap!

Het HJK repeteert ongeveer 4x in verschillende regio’s door heel Nederland (oa. In Genemuiden) met 1 dikke muziekbundel en een ingezongen oefen-cd en/of bestanden per zangpartij. Verder organiseren we 2  generale repetities in het midden van Nederland. Het HJK geeft per jaar gemiddeld 8 unieke concerten voor goede doelen in monumentale kerken en kathedralen.  Tevens biedt het HJK  méér dan dat.

Het programma voor 2022 is nog volop in de maak, maar het volgende is al bekend:

  • Zingen in de mooiste kathedralen van Nederland
  • Eindejaar-concert in de Doelen van Rotterdam

Het Hollands Jongeren-orkest!

Speel je een instrument dat past in een symfonische orkestbezetting? Dan kan je je aanmelden voor het HJO. Om je aan te melden kan je vóór 1 januari 2022 een geluidsbestand (bijv. met mobiele telefoon opgenomen) of filmpje, mp-3 etc. mailen naar info@hollandsjongerenkoor.nl Vervolgens wordt er een selectie gemaakt door het bestuur en krijgt iedereen een reactie op zijn / haar aanmelding.

Let op: er is aan sommige instrumenten een limiet (dwarsfluiten zijn er maximaal 3 bijvoorbeeld).

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer informatie over het jongerenkoor of het jongerenorket? Kijk dan op: www.hollandsjongerenkoor.nl

Voor alles geldt: Deo Volente! Aangezien de maatregelingen rondom het coronavirus nog steeds wijzigt is alles uiteraard onder voorbehoud.

We zien jouw aanmelding graag tegemoet!