Ga je binnenkort lekker een dagje naar het strand of misschien zelfs wel op vakantie naar de zon? Dan is de kans groot dat je hebt nagedacht over het wel of niet meenemen van een strandtas. Toch zien we dat een grote groep mensen hier niet voor kiest, omdat ze het vaak toch ergens wat onhandig vinden. Ontzettend zonde als je het ons vraagt! Wist je namelijk dat een strandtas niet alleen leuk staat bij de rest van je outfit, maar ook om praktische redenen een absolute aanrader is? Daarom vertellen wij je de belangrijkste voordelen van een strandtas en weet je na het lezen van dit artikel dan ook precies waarom een strandtas kopen voordat je op vakantie gaat, een absolute aanrader is.

Extra ruimte

Ken je dat gevoel, dat je bezig bent met het inpakken van je tas en je eigenlijk al vrij snel merkt dat twee of meer handdoeken absoluut niet gaat passen? Dit is dan ook precies de reden waarom het aan te raden is om lekker voor een grote strandtas te gaan. Het voordeel van deze tassen, is dat ze een grote opening hebben en daarmee ook voldoende ruimte voor al je strandspullen. Zo kun je vaak naast je handdoeken, ook nog met gemak een paar tijdschriften meenemen, waardoor je helemaal geen twee tassen nodig hebt, wat mensen vaak wel denken. Let alleen wel op dat je kiest voor een strandtas met aparte vakjes, zodat je de zonnebrandcrème in een ander vakje kunt doen, dan bijvoorbeeld de zonnebril. Je zit er namelijk niet op te wachten dat de glazen van je zonnebril onder de vette crème zitten.

Waterbestendig

Strandtassen zijn speciaal ontworpen om tegen een flink stootje te kunnen. Dat moet natuurlijk ook wel, want wanneer je naar het strand gaat, bestaat de kans dat je handdoeken en zelfs je tas nat wordt. Stel dat je dan net een nieuwe mom bag hebt gekocht en deze gebruikt als zowel luiertas als strandtas, dan kunnen er door het zout water en vocht van de handdoeken vlekken ontstaan die je niet meer wegkrijgt. Daarom zijn strandtassen ook vanuit praktisch oogpunt aan te raden. Zo kun je zonder zorgen je handdoeken na een dagje strand in de tas doen en is het niet erg of er nog wat zand aanzit of dat ze vochtig zijn.

Makkelijk te dragen

Als je verstandig bent boek je een hotel vlakbij het strand. Omdat dit niet altijd mogelijk is en je af en toe ook wel even op de prijs moet letten, is het ook belangrijk om te kiezen voor een strandtas die prettig te dragen is. Zorg daarom voor stevige handvatten, zodat je na een paar minuten lopen geen last krijgt van je handen. Gelukkig zijn vrijwel alle kwalitatieve strandtassen tegenwoordig ook wel voorzien van een extra dik handvat, waardoor je het gevoel hebt alsof je een gewone handtas bij je draagt. Dit is dus wel even iets om rekening mee te houden, want anders kun je na een aantal dagen te hebben gelopen met je tas, best last krijgen van je handen.