Met de stijgende gasprijzen is het niet gek dat we massaal op zoek gaan naar alternatieven. Een van de veel overwogen alternatieven zijn petroleumkachels. Redelijk ouderwets, maar de huidige kachels zijn echt niet meer te vergelijken met die van vroeger. We hebben voor je een uitgezocht of een elektrische petroleumkachel kan zorgen voor een lagere gasrekening.

Een petroleumkachel

Het klinkt ouderwets en is iets wat iedereen vroeger in huis had, maar niets is minder waar. De nieuwe generatie aan petroleumkachels zijn een stuk veiliger en zuiniger. Ze hebben een hoop technische snufjes die hiervoor zorgen.

Naast deze nieuwe petroleumkachels zijn er ook nog de oude versies, deze hebben deze technische snufjes niet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kouskachel. De ontsteking ervan werkt op batterijen en je kunt hem eenvoudig verplaatsen met een onderstel. Dat is een enkelbrander en je ruikt hem sterk tijdens het gebruik.

Een laserkachel

Een laserkachel is een voorbeeld van een elektrische petroleumkachel. Ze verbruiken een stuk minder energie. Ze verbruiken alleen bij het opstarten wat meer en daarna is het een constant laag verbruik. Deze elektrische petroleumkachel ruik je dan ook geheel niet tijdens het gebruik.

De kosten van een elektrische petroleumkachel zijn ook aanzienlijk minder dan je het vergelijkt met het verbruik van een elektrische kachel. Het zorg in vergelijking voor een stuk meer warmte voor een lager bedrag.

Verbeterde technologie

De petroleumkachels van de nieuwe generatie zijn eigenlijk niet te vergelijken met die van vroeger. Ze zijn flink verbeterd en zijn een stuk zuiniger en veiliger in gebruik. Zo zijn de moderne elektrische petroleumkachels uitgerust met verschillende nieuwe functies.

Zo moeten ze voldoen aan strenge veiligheidseisen, zoals een veiligheidssensor, kinderslot, temperatuursensor, oververhitting bescherming en ventilatie beveiliging. Ook heeft het verschillende comfortfuncties zoals een clean grip tegen het druppelen bij het vullen, ingebouwde ventilator, een dag timer, geur reductiesysteem en een eco functie.

Makkelijk je huis verwarmen

Een elektrische petroleumkachel is gemakkelijk te verplaatsen en je kunt er dan ook meerdere ruimtes mee verwarmen. Als je de kachel in een centrale plek in huis zet, of juist alleen in een grotere ruimte waar je de meeste tijd doorbrengt zoals de woonkamer, kun je deze ruimte makkelijk en goedkoop verwarmen.

De moderne elektrische petroleumkachels zijn ook een stuk makkelijker te bedienen en in te stellen. Ze zijn op de graad nauwkeurig in te stellen en bevatten een timer en thermostaat. Zo kun je gewoon instellen dat hij op een bepaalde tijd aan en uit gaat.

Flink besparen op de gasrekening

Zeker nu de energie en gasprijzen telkens hoger worden is het slim om naar een alternatief te zoeken. We spreken hier vaak over een bijverwarming. Een elektrische petroleumkachel is hier een goed voorbeeld van.

Door het gebruik van een petroleumkachel kun je flink besparen. Doordat het snel, makkelijk en goedkoop een flink oppervlakte kan verwarmen kun je de centrale verwarming al snel een paar graden lager zetten in de winter. Hierdoor bespaar je flink op de gasrekening. Zo verdiend de aanschaf van een petroleumkachel zich vaak al in 1 seizoen terug.