Iedereen binnen onze gemeente, zowel inwoners als ondernemers, organisaties en instellingen, kunnen vanaf heden gebruikmaken van de glasvezelkabel voor internet. U zult vast wel hebben opgemerkt dat de mensen van de grote telecommaatschappijen druk doende zijn geweest met de aanleg van deze glasvezelkabels. Er is net werk afgeleverd en gezorgd voor zo min mogelijk verkeershinder. Inmiddels liggen de aansluitingen en kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van glasvezel voor uw bedrijf. Dit verloopt dan via een zakelijk glasvezel internet abonnement. Maar welke voordelen hebt u hieraan voor uw bedrijf? Loont het de moeite? We praten u graag bij.

Waarom zakelijke glasvezel gebruiken?

Een goed product verkoopt zichzelf: iets wat bij uitstek geldt voor glasvezel internet. Nog even, en werkelijk iedereen -van bedrijf tot particulier- maakt gebruik van deze nieuwe vorm van internetten. Maar wat maakt glasvezel internet nu zo bijzonder? Glasvezel zakelijk kent diverse voordelen ten opzichte van internetverbindingen via koperen kabels.

De voordelen van glasvezel op een rij:

  • Nooit meer een langzame internetverbinding, ongeacht het aantal medewerkers wat online is. Dit gegeven vormt natuurlijk een bijzonder pluspunt. De wifi versterkers kunnen in de prullenbak.
  • Bij glasvezel treedt er geen downtime op, het moment waarop u net even geen internet hebt.
    Glasvezel is nauwelijks storingsgevoelig. Even geen internet hebben, of een storing bij de provider? Dit behoort tot het verleden.
  • Zware programma’s, software en video’s: ze laden in een flits. Dit gegeven zorgt ervoor dat u en uw medewerkers altijd door kunnen, de wachttijd wordt geminimaliseerd tot praktisch nul. Dit zorgt niet alleen voor tijdwinst, maar ook voor minder ergernis.
  • Ook zoom gesprekken verlopen voortaan op rolletjes. Geen gedoe meer met een slechte verbinding, u kunt nu perfect een zoom planning organiseren.
  • Het wordt hackers en instanties praktisch onmogelijk gemaakt om via glasvezel uw vertrouwelijke gegevens en dataverkeer te bemachtigen.
  • Ook streamingdiensten laden razendsnel; nooit meer haperende beelden of een laadtijd.
    Breidt uw bedrijf uit? U kunt uw internetcapaciteit direct laten meegroeien. Dankzij de zeer ruime bandbreedte is uitbreiding met één druk op de knop gerealiseerd, bij wijze van spreken.

Wat is glasvezel nu eigenlijk?

In tegenstelling tot koperen kabels, die het fundament vormen van de traditionele internetkabel, bestaan glasvezelkabels uit … glasvezels. De overdracht van het dataverkeer via glasvezel verloopt via lichtsignalen, in plaats van via elektrische signalen. We hoeven natuurlijk niets uit te leggen over de snelheid van het licht, en dat is waar het hier dan ook om draait. Het eindresultaat is een superieure internetverbinding, waar de hele organisatie profijt van heeft.

Glasvezel voor uw bedrijf in Staphorst

Internet via de glasvezel is uiteindelijk iets duurder vooralsnog dan via de gewone internetkabel, maar dit gegeven weegt niet op tegen de vele voordelen die deze vorm van internetgebruik met zich meebrengt. In Staphorst ligt inmiddels een solide basis voor het gebruik van glasvezel, waardoor u ieder moment kunt besluiten om met uw organisatie, of onderneming, over te stappen en de vruchten te plukken van deze nieuwe norm voor internetgebruik.