Zo rond de klok van 9 hedenochtend stopte de regen en kwam het zonnetje tevoorschijn. De Staphorster jaarmarkt gaat van start. Hier en daar een lege marktkraam omdat enkele marktkooplieden de weersvoorspellingen te serieus namen.

Echt warm was het niet maar dat mocht de pret niet drukken. Enkele scholen hadden een vrije dag zodat het krioelde van kinderen met de leukste kleurtjes in het haar, de spuitbusverkopers deden blijkbaar weer goede zaken. De snackboeren waren goed voorbereid en klanten konden uit de buurt van de wind lekker schranzen. Het obstakel springkussen was zeer in trek en menig kind werd ondersteboven gemept door de rond draaiende luchtkussens.

Dankzij de vele vrijwilligers bleef een verkeerschaos uit en kon iedereen zijn twee- of vierwieler goed parkeren.

Een impressie door © weblog Staphorst, foto’s van Geert hier…

YouTube video