STAPHORST – De Transport & Logistiek branche is in beweging. Er is een grote behoefte aan goed personeel. Werkgevers zijn op zoek naar betrouwbare partners die professioneel opgeleide medewerkers leveren voor functies als vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker. Sinds 1 juni kunnen ze hiervoor terecht bij Rijbaan.nl. Via o.a. leer- en werktrajecten met baangarantie, helpt Rijbaan.nl zowel starters, jongeren die net van school komen, zij-instromers of mensen die in de branche willen doorstromen, aan werk. 

Rijbaan.nl, onderdeel van Piet Gons Rijopleidingen, is op 1 juni vanaf hun locatie aan de Wethouder Buitenhuisstraat 3 in Staphorst gestart. Drijvende krachten achter deze onderneming zijn Erik Hattem en Bert Jansen van Piet Gons Rijopleidingen en Wim Rook. Laatstgenoemde bleek na een aantal gesprekken de juiste man met expertise en ervaring, om van Rijbaan.nl een succes te maken. 

“Wij gaan allereerst met onze kandidaten in gesprek om te ontdekken of zij geschikt zijn voor het werk dat ze willen gaan doen”, zegt Wim Rook, die de dagelijkse leiding heeft. “Als dit het geval is, dan kijken wij of er nog een opleiding nodig is. Mocht dit inderdaad nodig zijn, dan is Rijbaan.nl bereid om hierin te investeren. Daarnaast krijgen onze kandidaten, als ze dat willen, de mogelijkheid om mee te draaien in de branche. Zo ontdekken zij of het echt bij ze past. Als ze eenmaal klaar zijn met de opleiding weten wij zeker dat we onze opdrachtgevers helpen aan gemotiveerd en gekwalificeerd personeel. En dan verdient die opleiding zich vanzelf terug. Een win-win situatie dus.” 

“Wij proberen hiermee vooral een brug te slaan tussen vraag en aanbod,”  vult Erik Hattem verder aan, “in ons werkgebied, dat loopt vanuit de regio Zwolle en heel Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen, is de vraag ongekend. Met onze ervaring en aanpak weten wij nog steeds goed gemotiveerde mensen te vinden die geschikt zijn om als vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker aan de slag te gaan.”

Op 1 juli is de website www.rijbaan.nl online gegaan. Kandidaten kunnen zich aanmelden voor informatieavonden en belevingsdagen en werkgevers kunnen aangeven dat zij op zoek zijn naar opgeleide medewerkers. 

Op D.V. zaterdag 4 september vindt de eerste Transportdag op de praktijk locatie in Rogat (Meppel) plaats (wanneer de coronamaatregelen het toelaten). Tijdens deze dag presenteert Rijbaan.nl de verschillende vormen van transport aan geïnteresseerde kandidaten voor de logistiek en aan het publiek uit de regio. 

Denk jij aan een (andere) baan in de Transport & Logistiek? Neem een kijkje op de website www.rijbaan.nl of neem contact op met Wim Rook: wrook@rijbaan.nl / 06-23 44 33 88.