Op palmzondag werd weer traditioneel de palmpaasoptocht georganiseerd. Maart roert zijn staart was deze ochtend zeker van toepassing. Toch konden we op zondag 24 maart wel 47 kinderen welkom heten op basisschool de Iekmulder. Weer een stijging ten opzichte van vorig jaar.

De kinderen schreven zich binnen in de school in, waar ook alle stokken een plekje tegen de muur kregen. Terwijl de kinderen lekker een filmpje aan het kijken waren, werden de stokken door een vakkundige jury beoordeeld. Janny en Klaasje hadden de zware taak om de 47 stokken in 3 groepen in te delen. Onder toeziend oog van ouders en andere familieleden werden de gemaakte creaties goed bekeken.

Daarna liepen de kinderen onder muzikale begeleiding van draaiorgel de Parel in een gezellige optocht door het dorp, zodat alle dorpsbewoners ook de kans kregen om de mooie en originele stokken te bewonderen. Het werd door de maartse buien een kort rondje. De optocht eindigde weer bij de Iekmulder waar alle deelnemers een glas ranja kregen. Voorzitter Marcel Klomp ging aansluitend over tot de prijsuitreiking.

Alle kinderen mochten een cadeautje uitzoeken van de cadeautafel (1e prijzen eerst en daarna de volgende groepen) en met tevreden gezichten gingen alle deelnemers naar huis.

De Oranjevereniging kan weer terugkijken op een geslaagde activiteit en bedankt iedereen die heeft geholpen bij het mogelijk maken van deze palmpaasoptocht.