De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 waren de afgelopen week bij diverse wedstrijden actief.

Johan Bloemert liep bij de Woolderesloop in Hengelo de 15 kilometer in een tijd van 55.26 minuten. Hiermee werd hij als vierde van alle deelnemers en als tweede in de categorie Mannen veteranen en als derde in het eindklassement dat werd opgemaakt over de 3 beste tijden van 4 wedstrijden. Met zijn tijd verbeterde hij zijn persoonlijk record en het Clubrecord Mannen 50+ dat reeds op zijn naam stond met 54 seconden.

De Halve van Vroomshoop gaat door het buitengebied en het Zandstuvebos. Arendjan van de Hoek liep de 21,1 kilometer in 1.36.53 en werd hiermee tweede bij de Mannen 50+. Jordy Pasman nam deel aan de wedstrijd over 10 kilometer en was hierbij de snelste van alle deelnemers. Met een tijd van 38.44 minuten won hij de eerste prijs bij de Mannen Senioren. John Brinkman liep een tijd van 39.16 minuten en won hiermee de tweede prijs bij de Mannen senioren. Dennis Brandenburg was de snelste deelnemer op de 5 kilometer en won met een tijd van 17.55 minuten de eerste prijs bij de Mannen 40+.

Op de atletiekbaan van Cialfo in Epe werd Johan Bloemert derde bij de baanloop over 5.000 meter. Met een tijd van 17.43 minuten verbeterde hij het clubrecord 5 km baan Mannen 50+ dat reeds op zijn naam stond met 1.21 minuut. Erik Compagner verbeterde zijn persoonlijk record met 1.30 minuut tot 18.17 minuten. Michel Wierbos liep de 1.000 meter in 3.07 minuten en werd hiermee derde.

De Oldemeijercross in Hardenberg is vijfde en laatste wedstrijd van de Vechtdal Crosscompetitie 2023-2024, waar de Zwarte Dennencross in Punthorst ook onderdeel van is. De deelnemers moesten een bochtig parcours rond de recreatieplas De Oldemeijer afleggen. Dennis Brandenburg liep de korte cross over 6 kilometer in 24.33 minuten en werd hiermee derde bij de Mannen 40+. Jeffrey Gerrits liep een tijd van 27.10 minuten, Rianne Niewold 29.18, Jan Beldman 29.46, Gerda de Groot 36.51, Helma Bloemert 39.10 minuten en Mieke Sellis werd met 40.00 minuten derde bij de Vrouwen 60+.

Het eindklassement van de Vechtdal Crosscompetitie 2023-2024 werd opgesteld aan de hand van de vier beste klasseringen. Dennis Brandenburg won drie wedstrijden op de korte cross en werd eenmaal tweede en eenmaal derde, daarmee won hij het klassement bij de Mannen 40+. Rianne Niewold won op de korte cross de derde prijs bij de Vrouwen senioren. Helma Bloemert won de derde prijs in de categorie Vrouwen 50+ en Mieke Sellis de derde prijs bij de Vrouwen 60+.

Karlo Knipmeijer liep bij de Lenteloop in Emmen de 5 kilometer in 17.50 minuten en won hiermee de eerste prijs bij de Mannen 40+. John Brinkman was de snelste deelnemer op de 10 kilometer en won met een tijd van 38.06 minuten de eerste prijs bij de Mannen senioren.  Met deze tijd verbeterde hij zijn persoonlijk record met 36 seconden.

Erwin Akkerman nam in Ibbenbüren (Duitsland) deel aan de Klippenlauf, een wedstrijd over 25,4 kilometer door het Teutenburger Wald met 10 klippen en 550 hoogtemeters. Deze wedstrijd wist hij tien jaar geleden te winnen en dit jaar won hij de tweede prijs in een tijd van 1.37.55 op slechts 33 seconden van de eerste plaats.