De verkoop van bouwkavels in de tweede fase van de woonwijk aan de Poeleweg in IJhorst start op woensdag 22 februari. De woonwijk sluit aan op de bestaande woningbouw van de Ywehof en ligt aan de noordoostzijde van de Poeleweg. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 22 februari inschrijven via het formulier op www.staphorst.nl/poeleweg. Op verzoek kan het formulier ook toegezonden worden. In deze tweede fase gaat het om 5 kavels voor vrijstaande woningen, 4 kavels voor twee-onder-één kap woningen en 2 kavels voor een levensloopbestendige twee-onder-een-kap woning. Inschrijven kan tot vrijdag 10 maart 2023.

Een woning bouwen? Kijk op www.staphorst.nl/poeleweg
De gemeente verkoopt de grond. Voor de bouw van de nieuwe woningen kan men zelf een architect en aannemer kiezen. Als meerdere mensen zich inschrijven voor dezelfde kavel, wordt er door de notaris geloot. Let bij het aangeven van een voorkeurskavel op de bouwmogelijkheden en de bouwkosten. Niet alleen voor de woning, maar ook bijvoorbeeld voor het plaatsen van een garage of tuinhuisje. In het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan, zijn regels opgenomen waar tijdens de bouw rekening mee gehouden moet worden.

Meer informatie over de woonwijk, welke bouwregels er gelden, wat de prijzen zijn en hoe het bouwen van een woning gaat? Kijk op www.staphorst.nl/poeleweg.

Ook vijf huurwoningen
Naast vrijstaande en 2/1-kap woningen komen er ook 5 rijwoningen die door Poortman Makelaars verhuurt worden. Interesse? Via www.poortmanmakelaars.nl of via (0522) 46 40 40 kunnen belangstellenden zich inschrijven.