De kracht van herinneringen, Mantelzorg Ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorger

De kracht van herinneringen bestaat uit een serie van 6 bijeenkomsten. De bijeenkomsten hebben worden positief ervaren  en staan voor samen iets ondernemen en elkaar beter leren begrijpen. Gezellige en leerzame bijeenkomsten voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Herkenning voor de mantelzorger

Dementie heeft invloed op de onderlinge band. Voorlichting en informatie waarbij inzicht wordt gegeven in de belevingswereld van de persoon met dementie kan de zorgtaak vergemakkelijken. Ook vergroot het begrip voor verdergaande vergeetachtigheid. Ervaringen uitwisselen met andere mantelzorgers biedt herkenning en verbondenheid met elkaar

Wat houdt het in?

Iedere bijeenkomst duurt 2 uur en is opgesplitst in twee delen. In het eerste gedeelte worden samen herinneringen opgehaald aan de hand van een thema. Bijvoorbeeld schooltijd, werk, huwelijk of muziek. In het tweede gedeelte wordt de groep gesplitst en wordt er een lunch aangeboden. Mantelzorgers gaan tijdens de lunch samen in gesprek en krijgen informatie en tips. De mensen met dementie gaan lunchen onder begeleiding van ervaren vrijwilligers.

De bijeenkomsten worden gegeven  op 20, 27 maart  3 april. 17 april 24 april en 1 mei. door Erna Martens en Eultie Mulder. In het dienstencentrum Berkenlaan 1 van 11.00 uur tot 13.00 uur inclusief lunch, er zij  geen kosten aan verbonden.  Graag  aanmelden voor 18 maart bij Erna Martens tel 06-83868846 of h.martens@carinova.nl  voor de  6 bijeenkomsten.