Albert en Martha Groothedde, bekend van de video’s van ‘De Verkenners’, komen op donderdag 29 februari naar Staphorst. Zij vertellen in de aula van de Pieter Zandt sg. over hun verblijf, werk en de laatste ontwikkelingen in Israël.

De avond begint om 19.45 uur. Vanaf 19.15 uur is er inloop. Ds. H. van de Beek uit Rouveen zal deze avond openen en sluiten. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden t.b.v. nieuwe opnames van de Verkenners. Jong en oud hartelijk welkom!

Meer over de Verkenners

Albert en Martha vertellen het volgende over hun drijfveer voor het educatieproject De Verkenners:

“De betrokkenheid op Israël en het Joodse volk onder Nederlandse christenen is groot. Nieuws over Israël wordt vaak nauwgezet gevolgd. Een reis naar Israël staat op het verlanglijstje van menigeen.

Ondertussen wordt betrokkenheid op Israël en het Joodse volk regelmatig verdacht gemaakt. De berichtgeving over Israël in (seculiere) media is nogal eens eenzijdig en daardoor niet zelden storend.

In de samenleving in het algemeen spreekt het toenemend antisemitisme wat dit betreft boekdelen.

We willen we graag een ander geluid laten horen. Ook voor onze kinderen zou liefde voor Israël en het Joodse volk de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn.

Om de liefde voor Israël en de betrokkenheid op het Joodse volk al op jonge leeftijd te stimuleren, zijn we gestart met een uniek Bijbels educatieproject: De Verkenners. Op locatie in Israël maken we tientallen educatieve video’s over onder andere Bijbelse plaatsen, gewoonten en feesten.

De video’s duren per aflevering rond de 5 minuten en zijn primair bedoeld voor kinderen in de leeftijd van ca. 8 tot 12 jaar. De video’s  kunnen daarom bijvoorbeeld worden gebruikt ter ondersteuning van de Bijbelvertelling op de bassischool (via een digibord) of in het verenigingsleven.

Door de unieke beelden en de waardevolle informatie zijn de video’s ondertussen ook aantrekkelijk voor ouderen met een hart voor Israël. Het is hierdoor mogelijk om vanaf de bank als het ware rond te reizen in het land van de Bijbel.”

Via het You-Tubekanaal Introductievideo De Verkenners (youtube.com) kun je deze video’s bekijken.

Meer informatie over Albert en Martha zie:  https://deverkenners.info/over-ons/achter-de-schermen/