NIEUWLEUSEN – Aanstaande zaterdag (20 april) vindt de tweede editie plaats van de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen. Dit hardloopevenement wordt georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ’85 in samenwerking met Restaurant LIV. Het start-/finishgebied is aan het Oosteinde aan de terraszijde van Restaurant LIV. Bij de eerste editie vorig jaar stonden 135 hardlopers aan de start. Dit jaar wordt het evenement uitgebreid met een 4 Mijl (6,4 kilometer) en wedstrijden voor de jeugd. Voor elke deelnemer ligt er een medaille klaar bij de finish.

Bos Bedden Jeugd Run
Om 10.30 uur starten kinderen t/m 9 jaar voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Om 10.40 uur klinkt het startschot voor kinderen t/m 12 jaar. Zij lopen een ronde van 1 Mijl (1,6 kilometer). Bij beide afstanden zijn er ereprijzen voor de drie snelste jongens en meisjes.

LIV Halve Marathon van Nieuwleusen
De deelnemers aan de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen starten om 11.00 uur. Het prachtige, geheel verharde parcours bestaat uit één ronde van 21,1 kilometer en gaat onder andere door het Staphorster bos. Op drukke verkeerspunten zullen verkeersregelaars ingezet worden.

Gebo Tours 4 Mijl van Nieuwleusen
Voor wie een halve marathon te ver is, kan meedoen met de Gebo Tours 4 Mijl van Nieuwleusen. Deze wedstrijd over 6,4 kilometer is voor hardlopers vanaf 13 jaar. De start is om 11.10 uur en de deelnemers zullen naar verwachting finishen voordat de deelnemers van de halve marathon terug zijn.

Publiek
Restaurant LIV zorgt voor de feestelijke omlijsting en biedt de deelnemers kleedruimte aan. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Dat kan ook vanaf het terras nabij start/finish. Na afloop van de halve marathon zorgt Restaurant LIV voor allerlei entertainment en uiteraard kan er ook geborreld en gedineerd worden.

Inschrijven
Inschrijven kan nog tot en met vrijdag via www.ag85.nl. Via de inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doneren voor het goede doel.

Goed doel
De LIV Halve Marathon steunt Team D211 (Alpe d’HuZes). Een groep van tien enthousiaste Nieuwleusenaren heeft het plan opgevat om op 6 juni 2024 lopend en fietsend de mythische Alpe D’Huez te beklimmen. De fietsers proberen om op één dag de alpenreus zes maal te beklimmen met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte kanker. Ook drie lange afstandslopers maken deel uit van het team. Een extra reden dus om mee te doen!