Staphorst is de tweede deel van de competitie goed gestart op eigen sportpark Het Noorderslag. Trainer Joram Hendriks liet zijn ploeg starten met de zelfde 11 als in de wedstrijd tegen DVS’33 voor de winterstop. Ondanks het stugge en zware veld, was het toch een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Het spel golfde over en weer, net als de kansen. Net als beide doelmannen, wist de paal beide ploegen te beletten om te scoren. De wedstrijd leek uit te monden op een terechte puntendeling, maar door goed dwarsliggen van de doelman in de 5 meter bij een hoekschop door Reinier Crediet, belande de bal voor de voeten van aanvoerder Dirk Muis. Die deze niet missen kans verzilverde door de bal de goal in te tikken en Staphorst in de 70e minuut op voorsprong wist te brengen.
Een kwartier later was het Aleksander Jankovic die met een goede actie de doelman omzeilde en de 2-0 aantekende. Vlak daarna wist invaller Sil Bos op aangeven van Martijn Brakke de bal over de doelman te wippen en leek hij de 3-0 te maken , alleen zag de grensrechter hier buitenspel in. Maar de 3-0 kwam wel op het scorebord, en wat voor doelpunt. Rico Cordes zag keeper Beekhuis ver uit zijn doel staan en schoot de bal vanaf 40 meter de goal in. Direct floot de uitstekend fluitende Henshuijs voor het einde van de wedstijd. Door dit goede resultaat wist Staphorst weer een plek te stijgen in de stand. En een 13e positie te pakken met 22 punten.
De tegenstander voor aankomende zaterdag is IJsselmeervogels. Dit wordt voor Staphorst de eerste competitie wedstrijd op Sportpark De Westmaat. De laatste wedstrijd voor de winterstop wist IJsselmeervogels door een overwinning op ODIN’59 Herbstmeister te worden, maar afgelopen zaterdag werd er verloren van Sparta Nijkerk met 2-0. Wat Harkemase Boys weer de eerste plek opleverde en IJsselmeervogels nu derde staat. Ongetwijfeld zal IJsselmeervogels zaterdag zich willen revancheren van de nederlaag tegen Spart Nijkerk. Maar zeker van de verloren wedstrijd op het Noorderslag. Toen wist Staphorst te winnen met 1-0, ondanks dat IJsselmeervogels veel dreigender was. Was het goudhaantje Martijn Brakke die een puntgave voorzet van Sander de Grote binnen wist te tikken. Trainer Gert Jan Karsten, die ook volgend seizoen trainer bij de Vogels is, zal er op gebrand zijn om de drie punten over te houden aan de wedstrijd tegen Staphorst. Waarbij Staphorst ongetwijfeld weer met een 5-3-2 opstelling voor de dag zal komen en op de counter proberen IJselmeervogels averij op te laten lopen in de strijd om het kampioenschap van de 3e Divisie A. de wedstrijd in Spakenburg zal om 15:00 uur beginnen.
De supportersbus vertrekt om 13:15 uur, opgave via email: vvstaphorstbus@hotmail.com
Aanmelden kan tot en met vrijdag 20:00 uur .

KOP D’R VEUR.