Veel mensen beginnen in de wintermaanden met het plannen van een zomervakantie. Dat brengt je in de koude maanden toch wat warmte, achter de computer kijken naar de zomerse plaatjes van een camping of hotel aan het strand. Je denkt meteen terug aan die fijne vakantie van vorig jaar. En veel aanbieders geven in de wintertijd ook nog een vroegboekkorting waardoor het ook nog eens voordelig voor je uit kan pakken. Afgelopen jaar was een natte zomer, dan blijf je liever niet in eigen land, maar als het weer in Nederland goed is hoef je helemaal niet ver weg voor een mooie vakantie. Ook Nederland heeft genoeg te bieden.

Bouwvak of schoolvakantie

Voor de mensen die in de bouw werken, in het onderwijs of voor gezinnen met kinderen is het eerst goed om te weten hoe de schoolvakanties vallen komend jaar. Voor het midden van het land valt de vakantie 2024 mooi in het midden, niet te vroeg en niet te laat. Vanaf half juli kan je al een campingplek of huisje boeken ergens in Nederland. In het noorden van Overijssel, vlakbij de grens met Drenthe, heb je een mooi gebied dat ook nog eens centraal ligt zodat je alle kanten op kan. Je zou dan kunnen kijken naar een camping voor de vakantie 2024 school ergens in de buurt van Staphorst. Het heeft meer te bieden dan je denkt en je kan van daaruit overal makkelijk naar toe met de auto of met de fiets.

Campings in de buurt

Staphorst ligt precies tussen 2 mooie gebieden in en is daarom een prima keuze voor de zomervakantie. Aan de ene kant heb je het waterrijke gebied rond de Beulaker en aan de andere kant heb je de Zwarte Dennen, wat een heel mooi bosgebied is. Voor het kamperen kan je kiezen uit verschillende kleinschalige campings waar je heerlijk tot rust kan komen. Camping de Vossenburcht is vooral gericht op gezinnen en naar kampeerplekken kan je hier ook vakantiehuisjes en zelfs een boomhut huren. Wat een feest. Zoek je toch wat meer rust dan is Camping de Veentjes een prima optie, midden tussen de bomen kan je plek uitzoeken voor je tent of caravan maar je kan ook kiezen voor een appartement in het landhuis, zo is er voor iedereen wat wils.

Bezoek het dorp Staphorst

Het dorp zelf heeft veel te bieden vanwege een rijke historie. Staphorst staat bekend om de unieke tradities die met name komen door de kerkelijkheid. Het dorp is beroemd om zijn kleurrijke, traditionele klederdracht die nog steeds door een deel van de bevolking wordt gedragen. Een bezoek aan het Museum Staphorst geeft inzicht in de lokale geschiedenis en cultuur. Dit museum is gevestigd in een traditionele boerderij en biedt een boeiende kijk op het oude boerenleven, de ambachten en de kenmerkende klederdracht van de regio. Verder zijn er veel rijksmonumenten te bezichtigen, dit zijn veelal al de traditionele boerderijen met een rieten dak uit de 19e eeuw. Herkenbaar in dit gebied.