Op donderdag 21 december geven Urker Gemengd Koor Immanuël en kinderkoor Klein maar Dapper een kerstconcert in de Bovenkerk van Kampen. De opbrengst van deze avond is bestemd voor Christelijke zorg voor de meest kwetsbaren in West-Afrika.

Tussen toverdokter en moskee
De slogan voor de RD-actie dit jaar klinkt ‘tussen toverdokter en moskee’. Met deze actie wil het Reformatorisch Dagblad aandacht vragen voor de geestelijke oorlog die woedt in Togo en Guinee-Bissau. In deze landen viert tovenarij hoogtij en rukt de islam op. Daar steunt het RD met deze actie de het werk van stichting Kimon in Guinee-Bissau en NET Foundation in Togo. Meer informatie over deze actie zie www.rd.nl/actie.

Invulling van de avond
Aan deze avond werken mee het Urker Gemengd Koor Immanuël o.l.v. Harm Hoeve en Kinderkoor ‘Klein van dapper’ o.l.v. The Cleveringa. De koren zullen ook gezamenlijk zingen. Marco den Toom zal het orgel bespelen, André van Vliet de vleugel en het bekende trompettenduo Arjan & Edith Post werken eveneens mee. Roderick van Arnhem zal een pianosolo verzorgen.

De opening en meditatie wordt verzorgd door Ds. M. van Kooten uit Elspeet. Ab Jansen van het Reformatorisch Dagblad zal vertellen over de RD-actie ‘tussen toverdokter en moskee’. Roelof Bisschop, oud-kamerlid voor de SGP zal de avond afsluiten.

De deuren van de Bovenkerk gaan om 19.30 uur open. Rond 19.5o uur zal er samenzang zijn. Om 20.00 uur zal het concert beginnen. Meer informatie: www.consolonl.nl.

De avond is ook via een livestream te volgen via het YouTube-kanaal van het Reformatorisch Dagblad: (101) Kerst met Immanuël | livestream | RD – YouTube