Op zaterdag 14 oktober zal de Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst – Staphorst e.o.” opnieuw de heide bij de Koolhaarweg in de buurt van de Ganzenplas schoonmaken. De NBVIJS zet haar jaarlijkse traditie voort om Staatsbosbeheer te ondersteunen bij het creëren van een gunstigere groeiomgeving voor de heide. Iedereen die wil helpen om jonge boompjes en struiken uit de heide te verwijderen, is van harte welkom.

De NBVIJS zal gereedschap meenemen, maar als je liever je eigen gereedschap wilt gebruiken, is dat natuurlijk ook prima!

De werkzaamheden beginnen om 9 uur bij de Koolhaarweg bij de Ganzenplas. Je herkent de locatie aan de vlaggen van de NBVIJS.

Als je vanuit Staphorst Centrum komt, steek je de spoorweg over en sla je direct rechtsaf de Oosterparallelweg op. Bij de kruising met de J.G. de Gorterlaan sla je linksaf. Vervolgens sla je bij de kruising met de Koolhaarweg linksaf de Koolhaarweg op. Halverwege aan je rechterhand zie je de vlaggen van de NBVIJS en een bankje – daar moet je zijn. De Koolhaarweg is een zandweg.

Iedereen vanaf ongeveer 6 of 7 jaar oud kan meehelpen. Na afloop, rond het middaguur, staat er traditioneel erwtensoep en broodjes klaar voor de harde werkers. Ook kunnen de kinderen dan een ritje maken met de ponykar door het bos.

Archieffoto’s 2016 © weblog Staphorst