De provincie Noord-Holland en de agrofood-sector zijn sterk vertegenwoordigd in de 18e KvK Innovatie Top 100, een overzicht van de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Dat maakt de Kamer van Koophandel (KvK) vandaag bekend. 


Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 bedrijven en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de agrofood (17 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de ICT-sector (16) en de zorgsector (ook 16). Bijna twee derde van de bedrijven uit de lijst heeft maximaal 10 mensen in dienst. Er zijn 23 startups. Het oudste bedrijf in de lijst is het Brabantse bedrijf ‘‌Knaapen Groep’ uit Son, gestart in 1652.  Staphorst wordt vertegenwoordigd door
Kooiker Zuigtechniek: Waterpasserende en waterdoorlatende bestrating reinigen kan efficiënt en snel met de daarvoor speciaal ontwikkelde reinigingsmachine van Kooiker Zuigtechniek
en
Dutek Energy Solutions | DWT-serie hoge temperatuur warmtepomp
Dutek Energy Solutions richt zich op het leveren van hoogwaardige warmtepompsystemen voor utiliteitsbouw en industrie. Zij leveren warmtepompen en warmtepomp modules en deze vormen een totaalconcept voor verwarming van gebouwen en processen. Dutek.


Ruim 300 inzendingen
Panels van innovatie-experts maakten de selectie uit ruim 300 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden, de winnaar ontvangt een award. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. 


SenseGlove
Op 30 november 2023 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf bekend tijdens het KVK Innovatie Top 100 Event. Dan is ook duidelijk welk bedrijf de nummer 1 positie van het Delftse SenseGlove overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Klik hier voor een lijst met alle deelnemers.