Gedeputeerde Tijs de Bree van Provincie Overijssel heeft afgelopen week een brief gestuurd aan minister Jetten van Klimaat en Energie. Het gaat over de subsidie die aanstaande maandag wordt opgesteld voor groen gas projecten zoals vergisting. 

(Agrarische) ondernemers die biomassa willen omzetten naar groen gas rekenen al enige tijd op deze regeling. “Tot onze verbazing blijkt echter dat door een rekenfout de SDE++ plotseling met 20 tot 25% naar beneden is bijgesteld”, aldus De Bree. “Dit heeft alleen in Overijssel al voor meer dan 100 partijen desastreuze gevolgen. Door het omlaag brengen van de subsidie komen hun plannen stil te liggen of zelfs te vervallen. Dit heeft grote gevolgen voor de nationale doelstelling van 2 bcm groen gas in 2030.” In de brief geeft de gedeputeerde samen met enkele Overijsselse gemeenten oplossingsrichtingen mee aan de minister. “We hopen dat deze oplossingen serieus en met spoed worden overwogen”, sluit de Bree af.